Guvernul american a confirmat ieri ca se afla in posesia unei copii a inregistrarii cu seful retelei al-Qaeda, Ossama ben Laden, care a fost anuntata im avans de organizatia As-Sahab, aripa media responsabila pentru propaganda materialelor retelei te
Guvernul american a confirmat ieri ca se afla in posesia unei copii a inregistrarii cu seful retelei al-Qaeda, Ossama ben Laden, care a fost anuntata im avans de organizatia As-Sahab, aripa media responsabila pentru propaganda materialelor retelei teroriste, relateaza AFP. Informatia a fost confirmata de un oficial guvernamental american ce a dorit sa-si pastreze anonimatul. COMEMORARI. Dupa trei ani de absenta, Ossama ben Laden va reapare in forta in urmatoarele zile, cu un mesaj adresat poporului american chiar in ziua in care se implinesc sase ani de la atacurile teroriste din 11 septembrie. Liderul retelei Al-Qaeda se va adresa poporului american intr-o inregistrare video care va fi difuzata cel mai probabil marti, a anuntat As-Sahab, principalul organ media al Al-Qaeda, interpelat de doua centre specializate in supravegherea website-urilor islamiste ­ SITE Intelligence Group si IntelCenter. Discutiile purtate pe un forum extremist indica si "un cadou" care va fi oferit la 11 septembrie, insa un expert al SITE Intelligence Group afirma ca termenul este folosit in general pentru inregistrarile video ale lui ben Laden sau pentru alte materiale de propaganda, si nu la un eventual atentat, informeaza AFP, preluat de Mediafax. Ultima caseta video cu ben Laden dateaza din octombrie 2004, cand liderul al-qaedan, supranumit si seicul, a amenintat ca va lansa noi atentate impotriva Statelor Unite cu numai cateva zile inaintea alegerilor prezidentiale.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.