Realizatorii unei emisiuni tv de divertisment din Australia ar fi putut declansa tirurile lunetistilor in timp ce puneau la cale o farsa pentru a incerca sa se apropie de hotelul in care este gazduit presedintele american George W. Bush la Sydney.

Unsprezece membri ai unui emisiuni satirice au fost arestati joi dupa ce s-au apropiat de hotelul liderului de la Casa Alba, prezent pentru Forumul de cooperare economica Asia ­ Pacific (APEC) ce va avea loc in acest week-end, intr-un fals convoi de vehicule care arborau drapele canadiene. Potrivit Reuters, membrii echipei popularului show Chaser au condus trei masini negre, insotite de cateva motociclete, spre centrul orasului, unde au fost desfasurati mii de politisti si instalate garduri inalte de securitate, pentru protectia liderilor mondiali. Ei ar fi trecut insa prin doua puncte de control, fara ca macar sa fie opriti sau verificati.

Insa, potrivit comisarului Andrew Scipione, din cadrul politiei din New South Wales, ei ar fi putut fi victimele lunetistilor postati in Sydney in cadrul planului inedit de securitate al autoritatilor. "Avem lunetisti in tot orasul. Farsa a pus serviciile de securitate intr-o astfel de pozitie ca ar fi putut trece la o actiune pe care nimeni nu o voia", a afirmat el.

Producatorii emisiunii de televiziune au sustinut la randul lor ca nu stiau ca au patruns intr-o zona interzisa, afirmand ca politia nu a intervenit decat atunci cand una dintre vedete a iesit dintr-o masina deghizata in Osama Ben Laden, liderul retelei teroriste Al-Qaida.