Seful Sectiei Regionale a Politiei Transporturi Constanta, Ioan Bucur, s-a gandit sa-si scoata la mezat blandetea fata de subordonatii sai, prinsi cu mata-n sac, in materie disciplinara.

Astfel ca ditamai comisarul-sef a fost prins joi seara in flagrant delict de luare de mita si retinut pentru 24 de ore de DNA. Fapta de coruptie s-a petrecut chiar in biroul pus la dispozitia marelui sef, din bani publici, pentru ca acesta sa poata apara cetateanul si legea. In borseta lui au fost gasiti cei 1.000 de euro primiti de la ofiterul de politie Adrian Feraru, proaspat demis din functia de sef al Biroului de Ordine Publica din cadrul Politiei Port Constanta. Acesta este cercetat disciplinar, in urma dezvaluirilor facute de presa, privind faptul ca politistul, in exercitiul functiunii, ar fi cerut unei societati comerciale sa coopteze in afaceri firma unui coleg de-al sau.


PROMISIUNE. De retinut ca firma careia i se cerea acest lucru ajunsese la Politie pentru a reclama disparitia unui container. Bucur i-a promis in schimbul banilor o sanctiune mai usoara: "Amanarea cu un an de zile a promovarii in gradul urmator". Ioan Bucur a fost pus la dispozitia IGPR, iar daca va fi gasit vinovat el va fi destituit din politie. El a fost ieri prezentat Curtii de Apel Bucuresti cu propunerea de arestare preventiva.