Pentru prima oara dupa mai bine de 15 ani, Eddie the Head si Iron Maiden, trupa al carei mascota este, vor reveni in Australia la inceputul anului viitor, prima oprire din Somewhere Back in Time World Tour.
Aces High. Emisfera sudica in care jum
Pentru prima oara dupa mai bine de 15 ani, Eddie the Head si Iron Maiden, trupa al carei mascota este, vor reveni in Australia la inceputul anului viitor, prima oprire din Somewhere Back in Time World Tour.
Aces High. Emisfera sudica in care jumbo-jet-ul facut la comanda va ateriza in debutul turneului mondial va avea parte de o rememorare a carierei de 32 de ani a trupei-emblema pentru metal-ul anilor a€™80, in orase ca Perth, Melbourne, Sydney si Brisbane, atat scenografia cat si song-list-ul avand ca tema principala evenimentul rock prin definitie al perioadei 1984-1985, Powerslave Tour. O uriasa piramida, efecte pirotehnice de exceptie, o versiune mecanizata de 30 de metri a mascotei Eddie thea Head ;i mai ales performace-ul care se anunta de exceptie, demonstreaza ca veteranii mai au inca lucruri de spus, despre forma, dar mai ales despre fond, in rock-ul mondial.
"Deja de cativa ani planuim acest turneu in Australia, asa ca suntem extrem de fericiti ca toate se intampla pana la urma exact asa cum ne-am dorit", a declarat basistul Steve Harris. "Le multumim fanilor nostri de acolo ca au pastrat flacara vie si ne pare rau daca absenta noastra de atatia ani i-a dezamagit cumva".
Back in the Village. Ar fi al patrulea turneu pe care Iron Maiden il intreprinde in Australia, de la prima prezenta aici, in 1982, apoi in 1985 si, cea mai recenta, in 1992. Trupa, secondata de o masiva echipa tehnica cu nu mai putin de 60 de colaboratori si 12 tone de echipament de scena, va porni din tara cangurilor in turneul mondial la bordul unui Boeing 757 comandat special si decorat cu imagini ale lui Eddie.
Dar elementul principal al aventurii aviatice a trupei, va fi pilotul aeronavei de lux. Caci Bruce Dickinson,  se va afla el insusi la mansa avionului pus la dispozitie de Astraeus Airlines, companie la care vocalul din Iron Maiden este si capitan de aeronava. "Turneul acesta, mai mult decat oricare de pana acum, imi da posibilitatea unica de imbina cele doua mari pasiuni, muzica si zborul", a declarat el. "N-as fi ratat ocazia pentru nimic in lume".
Chemical Wedding. Unul dintre cele mai bine vandute albume solo ale vocalului Bruce Dickinson, din perioada de auto-exil din trupa care l-a consacrat, se va materializa si intr-un lung metraj horror. Turnarea pentru "Chemical Wedding", inceputa deja de luni bune, se va incheia undeva la inceputul anului viitor, filmul intrand insa pe marile ecrane cel mai probabil abia in toamna lui 2008, mai ales datorita coloanei sonore supervizata de parintele lui Eddie in persoana care, datorita turneului mondial, va fi din ce in ce mai putin prezent in studiouri.
Bazat pe scenariul scris de Bruce Dickinson, filmul va avea parte de regia lui Jim Doyle, asistent al celebrului Terry Gilliam la filmul-cult "Brazil". Ar fi a doua colaborare dintre cei doi artisti, dupa videoclipul "Can I Play With Madness". Vedeta filmului este actorul Simon Callow, in rolul profesorului Haddo, o reincarnare a ocultistului Aleister Crowley, cel supranumit "cel mai malefic om din Anglia". Readus la viata in film ca urmare a unui experiment, il va transforma pe timidul profesor intr-o figura carismatica, dar intunecata, a campusului Universitatii Cambridge din zilele noastre.
Pana la premiera filmului, insa, evenimentul principal al rock-ului mondial, Somewhere Back in Time World Tour, isi afla grandiosul debut in capitala australiana.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.