Senatorii Ion Iliescu (PSD) si Marius Marinescu (PD) propun, printr-o initiativa depusa, vineri, ca linistea publica sa fie pastrata in intervalele 13.00 - 17.00 si 21.00 - 9.00, actuala legislatie prevazand ca linistea trebuie respectata intre orele
Senatorii Ion Iliescu (PSD) si Marius Marinescu (PD) propun, printr-o initiativa depusa, vineri, ca linistea publica sa fie pastrata in intervalele 13.00 - 17.00 si 21.00 - 9.00, actuala legislatie prevazand ca linistea trebuie respectata intre orele 22.00 si 8.00.

Cei doi senatori propun modificarea Legii nr. 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice. Ei mai vor "marirea substantiala a amenzilor pentru anumite fapte care constituie contraventii, nefiind de natura penala si care atenteaza la ordinea publica".

Marius Marinescu propune sanctionarea cu amenda de la 1.000 RON la 6.000 RON "pentru savirsirea in public si, mai grav, in scoli, spitale, pe stadioane, de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, amenintari cu acte de violenta impotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natura sa tulbure ordinea si linistea publica sau sa provoace indignarea cetatenilor ori sa lezeze demnitatea si onoarea acestora sau a institutiilor publice".

Potrivit unui comunicat remis presei, in conformitate cu recomandarile europene, intre orele 13.00 si 17.00, este permis un nivel de 50 de decibeli, iar noaptea, de  pana la 40 de decibeli.

"Nu de putine ori, fiecare dintre noi am fost deranjati de zgomote infernale, precum cele produse de statii de amplificare sau de utilaje grele (de exemplu: pickhamere), care fac geamurile sa vibreze si ne zdruncina creierii", se precizeaza in comunicat.


    


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.