Daciana Sarbu si Minodora Cliveti, deputate PSD, au initiat o propunere legislativa privind egalitatea femeilor si barbatilor in cadrul Consiliului National al Audiovizualului (CNA) si care prevede chiar o conducere a institutiei formata dintr-o feme
Daciana Sarbu si Minodora Cliveti, deputate PSD, au initiat o propunere legislativa privind egalitatea femeilor si barbatilor in cadrul Consiliului National al Audiovizualului (CNA) si care prevede chiar o conducere a institutiei formata dintr-o femeie si un barbat.

Daciana Sarbu, europarlamentar, si Minodora Cliveti, presedinta Comisiei pentru egalitate de sanse pentru femei si barbati a Camerei Deputatilor, si a sub-comisiei pentru drepturile copiilor, au propus participarea echilibrata a femeilor si barbatilor in activitatile CNA, astfel incat aceasta institutie sa se poata implica in situatiile de discriminare la care femeile sunt, in opinia lor, supuse in mass-media.

De altfel, cele doua deputate isi motiveaza demersul printr-un apel la recenta Rezolutie a Consiliului Europei privind "Imaginea femeilor in publicitate", unde se subliniau efectele negative ale folosirii imaginii femeilor in productiile audiovizuale, mai ales in calitate de obiecte sexuale, fara legatura directa cu produsul prezentat sau in cele unde abuna violenta.    Pentru a putea combate astfel de practici in media, Minodora Cliveti si Daciana Sarbu considera ca CNA, in calitatea sa de autoritate in domeniul audiovizualului, ar trebui sa se implice; si, ca sa se implice, ar trebui sa aiba o altfel de structura, una unde sa existe o participare echilibrata a femeilor si barbatilor. Si, mai mult decat atat, ar trebui ca acest Consiliu sa aiba o conducere formata din doua persoane: o femeie si un barbat.

Propunerea mai prevede includerea explicita a principiului non-discriminarii femeilor in activitatea audiovizuala, in general, si in publicitate, in special, precum si a principiului non-violentei de orice tip. Proiectul de lege are in vedere implementarea principiului egalitatii de sanse pentru femei si barbati in domeniul audiovizualului.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.