Expozitia de la sala "Dialog": "Primarele Efemeride" (pictura, obiecte plexiglas), pe care Ruxandra Garofeanu a curatoriat-o cu precizie si profesionalism chirurgical, este construita pe exprimarea monumentalitatii si stratificarea unor forme si culo
Expozitia de la sala "Dialog": "Primarele Efemeride" (pictura, obiecte plexiglas), pe care Ruxandra Garofeanu a curatoriat-o cu precizie si profesionalism chirurgical, este construita pe exprimarea monumentalitatii si stratificarea unor forme si culori, pe armonia unei lumi spatiata in viziunea Mihaelei Munteanu Ramnic, ca o contemplare a ordinii.
"Efemeridele" din plexiglas (un material comun, folosit la obiecte de prima necesitate) devin, in fantezia artistei, adevarate vietati in expansiune, tensionate de cromatica fabuloasa si de linearitatea sau curbura lor mirifica.
Picturile Mihaelei Munteanu Ramnic sunt cerebrale si stapanite ca tonalitate, purtand amprenta unei gandiri plastice eliberate de amanuntul sarjat. Ele nu sunt volubile in plan pictural, dimpotriva, au o austeritate si o desfasurare aproape dizarmonice. Lucide si limpezi, meditative si studiate, umanizate de culori pale, de transparente delicate sau de cromatica ferma, ele sunt tot atatea descinderi in spiritual, ca semn al recunoasterii umanitatii. Si titlurile lor dovedesc acest lucru: "Musafir in tara plata", "O carte pentru drum", "Forest", "Imbratisare", s.a.m.d.
Nu pot incheia aceste randuri, fara a spune ca au trecut numai doi ani de la deschiderea Galeriei "Dialog" si, pana acum, fiecare expozitie a avut datul evenimentului.
Iolanda Malamen


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.