Un ultim ramas-bun isi ia si presa italiana de la Luciano Pavarotti, decedat joi si devenit "simbol planetar" si "italianul cel mai iubit din lume", dupa cum informeaza AFP, citata de Mediafax.

"Lumea il aplauda pentru o ultima data pe Pavarotti", titreaza Corriere della Sera. "Lumea il plange pe italianul cel mai faimos, o epoca se incheie", adauga cotidianul, care, ca si restul presei italiene, consacra mai multe pagini celebrului tenor. Sub titlul "Pavarotti, ultimul act", La Stampa publica o fotografie a lui Pavarotti ridicandu-si palaria in semn de adio si aminteste de faptul ca tenorul "a scos arta lirica in afara scenei de opera". Ziarul a scris si despre omagile care au fost aduse italianului "cel mai cunoscut si iubit din lume". Messaggero titreaza pe prima pagina: "La revedere, Luciano, vocea ta inca traieste", adaugand ca Pavarotti "i-a facut mandri pe italieni". La Repubblica spune "adio uneia dintre cele mai frumoase voci", aceea a "regelui artei lirice si a unui star popular" pe care lumea "il plange".

Trupul neinsufletit al lui Luciano Pavarotti a fost depus joi seara la capela din Catedrala din Modena. Seful guvernului italian, Romano Prodi, si ministrul Culturii, Francesco Rutelli, vor asista la slujba de inmormantare.