Prezenta in Parlamentul Romaniei a lui Jose Durao Barroso, presedintele Comisiei UE, a dat prilejul partidelor politice de a-si introduce pe „agenda europeana“ subiectele de scandal zilnic.Crin Antonescu, din partea PNL, a intrebat despr
Prezenta in Parlamentul Romaniei a lui Jose Durao Barroso, presedintele Comisiei UE, a dat prilejul partidelor politice de a-si introduce pe „agenda europeana“ subiectele de scandal zilnic.Crin Antonescu, din partea PNL, a intrebat despre parerea Comisiei asupra eventualitatii organizarii unui referendum pe teme interne simultan cu alegerile europarlamentare. Marton Arpad, din partea UDMR, i-a atras atentia lui Barroso asupra modului in care au fost trasate regiunile de dezvoltare, cu scopul atragerii de fonduri europene - o veche problema a politicienilor maghiari. Daniela Popa, din partea Partidului Conservator, a intrebat despre posibilitatea crearii unui „fond de pensii“ la nivelul Uniunii Europene. Cristian Boureanu, din partea grupului independentilor, s-a plans lui Barroso ca Partidul Liberal Democrat nu beneficiaza de sanse egale cu celelalte partide la alegerile europarlamentare din cauza ordonantelor promovate de Guvern in pregatirea alegerilor. Astfel, raspunsurile oficialului european s-au invartit in jurul lait-motivului „Nu comentez, este o problema nationala“.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.