Damascul a anuntat ieri ca armata sa a deschis focul asupra mai multor avioane israeliene care au violat spatiul aerian sirian si care au lansat cateva incarcaturi explozive intr-o zona desertica, informeaza Reuters, care citeaza agentia de stiri SAN
Damascul a anuntat ieri ca armata sa a deschis focul asupra mai multor avioane israeliene care au violat spatiul aerian sirian si care au lansat cateva incarcaturi explozive intr-o zona desertica, informeaza Reuters, care citeaza agentia de stiri SANA.

Martorii oculari au relatat ca au auzit zgomotul facut de cel putin cinci avioane deasupra zonei Tal al-Abiad, aflata la granita Siriei cu Turcia, la aproximativ 160 de kilometri nord de orasul sirian Rakka, si au afirmat ca aparatele s-au indreptat apoi spre sud.


"Republica Araba Siriana avertizeaza guvernul Israelului inamic si isi rezerva dreptul de a raspunde in conformitate cu ceea ce va considera adecvat", sustine agentia oficiala de stiri a Damascului. In schimb, armata israeliana a anuntat ca nu poate comenta asupra acestui incident, dar ca totusi va "cerceta chestiunea".

Gestul poate fi interpretat ca o incercare a Ierusalimului de a convinge Damascul sa renunte la sustinerea financiara si logistica a gruparii teroriste Hamas si a miscarii libaneze Hezbollah, noteaza AFP. Ultimul "mesaj" de acest fel a fost transmis in iunie 2006, cand aviatia israeliana a survolat resedinta de vara a presedintelui Bashar al-Assad.

Tensiunile dintre Israel si Siria s-au intensificat in ultimele luni, mai multi reprezentanti ai serviciilor israeliene de informatii sugerand ca regimul presedintelui sirian Bashar al-Assad ar putea fi pregatit pentru a incerca sa ocupe prin forta zone din Platoul Golan, pe care Israelul l-a anexat in 1967.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.