Martina Navratilova si Monica Seles (foto) sint atractiile turneului de la Arenele BNR atit timp cit principalul favorit al concursului abia a prins Top 30 mondial.Italianul Filippo Volandri, numarul 29 ATP, ramine favoritul numarul 1 la BCR Open Romania, competitie care va incepe simbata la Arenele BNR. Desi solicitase un wild-card, francezul Richard Gasquet, al 13-lea jucator al lumii, a trebuit sa renunte la turneul de la Bucuresti din cauza unor probleme de sanatate. El ar putea fi inlocuit insa de compatriotul sau Fabrice Santoro. „Gasquet are insuficienta respiratorie si nu va putea juca la Bucuresti. Vom vedea cui atribuim wild-cardul lui. Oscilam intre romanul Catalin Gird si francezul Fabrice Santoro, care ne-a trimis o solicitare in acest sens", ne-a declarat organizatorul turneului, Bogdan Enoiu.

Punctul forte al turneului din Parcul cu Platani va fi meciul demonstrativ dintre americancele Monica Seles si Martina Navratilova, foste lidere ale clasamentului WTA. Initial, organizatorii se gindisera la un meci al sexelor care sa-i opuna pe Ilie Nastase si pe Martina Navratilova. Intrucit presedintele Federatiei Romane de Tenis nu se simtea pregatit fizic pentru o astfel de partida, s-a apelat la „varianta de rezerva": Monica Seles. ,,Inca de la Roland Garros am discutat despre un meci al sexelor, pe care sa-l organizam aici, la Bucuresti. Nu a fost sa fie, dar in viitor poate vom reusi. Deocamdata, Ilie Nastase si Martina Navratilova isi vor incrucisa rachetele doar intr-un demonstrativ de dublu mixt cu Mansour Bahrami si Monica Seles", a spus vicepresedintele FRT, Dumitru Haradau.

Cele doua americance vor veni la Bucuresti chiar in ziua meciului demonstrativ, duminica, 17 septembrie. ,,Ele vor sta in Romania pina marti. Luni le vom duce sa viziteze orasul. Nu vom avea timp sa le ducem la Bran, dar vor merge sa vada ce e mai frumos prin Bucuresti", a spus Bogdan Enoiu. Monica Seles a acceptat sa demonstreze la BCR Open Romania contra unui cec in valoare de 50.000 de dolari.