Banca Centrala Europeana (BCE) a operat, ieri, o noua injectie masiva de lichiditate, de 42,24 miliarde euro, in circuitul monetar al zonei euro, pentru a calma temerile asupra unei penurii de bani in piata, provocata de criza creditelor ipotecare cu
Banca Centrala Europeana (BCE) a operat, ieri, o noua injectie masiva de lichiditate, de 42,24 miliarde euro, in circuitul monetar al zonei euro, pentru a calma temerile asupra unei penurii de bani in piata, provocata de criza creditelor ipotecare cu risc ridicat din Statele Unite, informeaza AFP. BCE a introdus banii in piata printr-o oferta rapida cu scadenta la o zi, la o rata marginala a dobanzii de 4,06% si o rata medie ponderata de 4,13%, arata un comunicat al bancii centrale. Institutia a avertizat, in seara zilei precedente, ca a observat o crestere a volatilitatii in piata monetara si ca este pregatita sa actioneze joi pentru a reinstaura ordinea, relateaza NewsIn.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.