Reprezentantii acestora au fost prezenti ieri la Arad la procesul lui Faur.
Aparatorul hackerului, Nelu Panga, a declarat, citat de Mediafax, ca a depus o cerere de amanare pentru a putea pregati apararea, "in conditiile in care dosarul este
Reprezentantii acestora au fost prezenti ieri la Arad la procesul lui Faur.
Aparatorul hackerului, Nelu Panga, a declarat, citat de Mediafax, ca a depus o cerere de amanare pentru a putea pregati apararea, "in conditiile in care dosarul este foarte voluminos si a stat multa vreme la judecator". Urmatorul termen al procesului a fost stabilit pentru 27 septembrie, iar judecatorul a decis sa nu mai prelungeasca interdictia de a parasi tara in cazul lui Victor Faur.
Acuzatiile
Procurorii DIICOT l-au trimis in judecata pe Victor Faur pentru savarsirea mai multor infractiuni, in legatura cu accesarea neautorizata a unui sistem informational. Astfel, in perioada noiembrie 2005-septembrie 2006, acesta a accesat fara drept, in mod repetat, incalcand masurile de securitate, sistemele informatice apartinand agentiilor americane National Aeronautics and Space Administration (NASA) - Jet Propulsion Laboratory (JPL), Goddard Space Flight Center, (GSFC) US Departament of Navy si US Departament of Energy (DoE).
Romanul a folosit numele de utilizator si parolele apartinand personalului autorizat ori legaturile securizate ale acestor servere in retea. Computerele accesate neautorizat contineau date stiintifice, inclusiv despre programe spatiale si despre noi tipuri de tehnologii si apartin Laboratorului de Propulsie a Avioanelor din Pasadena (California), Centrului Goddard pentru Misiuni Spatiale din Greenbelt (Maryland), Laboratorului National Sandia din Albuquerque (New Mexico) si Observatorului Fortelor Navale din Washington DC.
Potrivit Mediafax, ca urmare a actiunii romanului, oamenii de stiinta americani au fost nevoiti sa comunice manual cu navele din spatiu, iar sistemele electronice au necesitat reparatii generale. (D.E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.