Ultimul bilant arata ca la Tecuci au fost inundate case de pe o suta de strazi, peste o suta de persoane au ramas izolate, 150 de oameni din zona industriala a orasului au fost evacuati, iar, o noapte, orasul a ramas in intuneric.
In Vrancea au murit trei persoane, iar o alta este data disparuta in continuare. Doua dintre victime au murit lovite de fulgere, iar identitatea celei de a treia victime nu a fost stabilita inca. Aceasta a fost gasita intr-o casa afectata de inundatii, considerandu-se ca a decedat din cauza viiturilor. In zona Moldovei, sute de case au fost inundate, sute de persoane au fost izolate si alte sute evacuate, iar circulatia rutiera a fost grav afectata din cauza distrugerii drumurilor de catre ape.
Premierul Calin Popescu Tariceanu a renuntat la intalnirea de la Sibiu cu seful Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, pentru a inspecta zonele afectate impreuna cu ministii Mediului si al Muncii. Tariceanu a apreciat ca "situatia este proasta" in Tecuci.
Patriarhia Romana face apel la populatie pentru ajutorarea sinistratilor din sudul Moldovei. Potrivit unui comunicat de presa al Patriarhiei, Biserica a recomandat tuturor parohiilor si manastirilor "sa organizeze colecte in bani, alimente neperisabile si alte bunuri, cu scopul ajutorarii familiilor ramase fara cele necesare vietii". La Galati, Episcopia Dunarii de Jos a deschis un cont unde pot fi trimisi banii (RO33 RNCB 0141 0328 6409 0007, in lei). Bunurile pot fi trimise in zonele calamitate prin intermediul Centrului eparhial (tel. 0236.460.014 sau 0236.415.085, Sectorul Social). (L.M.)