Americanii raportasera implicarea intr-un incident similar si au cerut interventia fortelor romanesti. Sergentul major Aurel Marcu (foto) a cazut la datorie. Implinise 31 de ani, era casatorit si avea un copil. Ceilalti militarii raniti sunt: soldat
Americanii raportasera implicarea intr-un incident similar si au cerut interventia fortelor romanesti. Sergentul major Aurel Marcu (foto) a cazut la datorie. Implinise 31 de ani, era casatorit si avea un copil. Ceilalti militarii raniti sunt: soldatul voluntar Alex Octavian Zafiu, servant la mitraliera de pe TAB - ranit grav in zona gatului, comandantul plutonului, lt. Nicolae Grigore - ranit usor la picior, sergentul major Mircea Solomon - ranit la picior si sergentul major Marius Enescu - ranit la bratul drept. La locul evenimentului a fost trimis un alt pluton romanesc pentru securizarea zonei si aducerea transportorului avariat in baza. Militarii fac parte din Batalionul 33 Vanatori de Munte "Posada", dislocat in Afganistan din luna iulie 2007. Din 2004 pana in prezent, cinci militari romani au decedat in teatrele de operatiuni, in timpul participarii la actiuni militare: doi in Irak si trei in Afganistan. Alti 20 de militari romani au fost raniti pana in prezent: 7 in Irak si 13 in Afganistan.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.