SA NU-I FIE DE DEOCHI DE VIATA!
Gloria e nedivizibila. Marile personalitati constiente de valoarea lor, ca doar n-or fi bolnavi de modestie, si-au dorit mereu ca gloria sa le fie amanta credincioasa, sa fie doar iubita lor, rivalii intru celebri
SA NU-I FIE DE DEOCHI DE VIATA!
Gloria e nedivizibila. Marile personalitati constiente de valoarea lor, ca doar n-or fi bolnavi de modestie, si-au dorit mereu ca gloria sa le fie amanta credincioasa, sa fie doar iubita lor, rivalii intru celebritate nici macar sa nu ridice privirea catre printesa numita glorie.

Cineva spunea inspirat ca pe Varful Everestului nu e loc decat pentru un om, si acela nu are cum sa stea decat intr-un picior. Numai bine pentru concurenti de a-i cotonogi piciorul cu care statea pe piscul piscurilor. Gloria a functionat foarte des ca o grenada, explodand prietenii ce pareau eterne si care s-au facut numai schije, fara sa se poata lipi la loc pentru a reface distrusa prietenie. Niciodata nu s-au putut suferi Eugen Barbu si Marin Preda.

Cand se vedeau se revarsa in stomac tot acidul clorhidric al invidiei. Uitau ca exista "buna ziua". Ei cel putin, neacceptand sa imparta primul loc intre prozatori, s-au urat totdeauna. S-a prabusit in meschinaria sentimentelor omenesti si amicitia dintre Marin Preda si Fanus Neagu. Tot clasamentul condeielor a bagat dihonia intre cei doi mari scriitori care participasera la chefuri impreuna, stiut fiind ca nici lui Preda, nici lui Fanus nu le erau indiferente mesele cu carafe pline pe masa.

O alta amicitie care s-a facut praf si pulbere a fost cea dintre cei doi comisari, comisarul Moldovan si comisarul Roman, nedespartiti in "Cu mainile curate" si in toate seriile care au urmat. Tovarasia intru succes de mare dimensiune la public sudata intre Sergiu Nicolaescu si Ilarion Ciobanu s-a spart in cioburi cat unghia si nu s-a gasit liantul care sa refaca relatia dintre cele doua vedete. Colegialitatea a devenit antipatie si intre marile talente ale Nationalei de fotbal a Romaniei, care reusise isprava de a se califica la Turneul final al Campionatului Mondial de Fotbal din Mexic. Artist mare, talent cu ghiotura, dar si fire boema care dadea pe afara, Dobrin era pe ascuns pizmuit de grupa dinamovista in frunte cu Nunweiler 6, Cornel Dinu si Mircea Lucescu.

Si privirile incruntate au trecut hotarul. Gestul lui a devenit intriga soptita in urechea antrenorului Niculescu, astfel, comando-ul dinamovist a reusit sa-l scoata din primul 11 pe marele fotbalist Gicu Dobrin. Nici acum nu este complet developata mancatoria asta zdravana care a dus la situatia ciudata in care marele talent al Nationalei - Dobrin - sa nu joace nici un meci in grupa Mondialelor de la Guadalajara.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.