Zilele Targovistei. Fosta cetate de scaun ce adaposteste Palatul Domnesc si celebrul Turn al Chindiei, este simbolul celor 33 de voievozi care au domnit aici timp de peste trei secole si un important centru de spiritualitate, cultura si civilizatie r
Zilele Targovistei. Fosta cetate de scaun ce adaposteste Palatul Domnesc si celebrul Turn al Chindiei, este simbolul celor 33 de voievozi care au domnit aici timp de peste trei secole si un important centru de spiritualitate, cultura si civilizatie romaneasca. Acum orasul ce se pregateste de sarbatoarea ce-i este dedicata, in perioada 5 - 9 septembrie. Pentru a intregi seria de omagii aduse celor care au facut si fac din Targoviste o cetate a culturii romanesti, Fundatia Laura Stoica, impreuna cu Primaria Targoviste, continua seria de evenimente, "Voi si Noi, pentru Ei", dedicate Laurei Stoica, printr-un spectacol ce va avea loc pe data de 6 septembrie, la ora 21.00 si la care vor participa artisti ce au fost alaturi de Laura pe parcursul carierei ei artistice, Nicu Alifantis & Zan, Krypton, Vali Craciunescu, Maria Buza si atatia altii.
  Pregatiri. Dar ziua de 6 septembrie, data foarte importanta pentru fosta cetate de scaun a Munteniei, este doar un preambul al evenimentelor organizate de Fundatia Laura Stoica.
Programat sa aiba loc in perioada 8 - 10 octombrie, festivalul ce poarta numele minunatei interprete isi va deschide portile pentru preselectii in zilele de 14 si 15 septembrie 2007, incepand cu ora 10.00, la sala "Nichita Stanescu" a Ministerului Internelor Reformei si Administratiei, din str. Mihai Voda, nr. 17. Celor care doresc sa participe la preselectii, organizatorii le ofera posibilitatea sa o faca pana pe data de 31 august (pentru detalii, www.laurastoica.ro/festival).  Astfel, activitatea Fundatiei Laura Stoica incepe sa iasa in sfarsit pe "scena".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.