Timp de doua seturi, si americanii au sperat ca Andy Roddick il va putea invinge pe Roger Federer, servicii de peste 230 km/ora, retururi impresionante si voleuri puternice punindu-l in dificultate pe elvetian, care s-a impus insa in ambele situatii
Timp de doua seturi, si americanii au sperat ca Andy Roddick il va putea invinge pe Roger Federer, servicii de peste 230 km/ora, retururi impresionante si voleuri puternice punindu-l in dificultate pe elvetian, care s-a impus insa in ambele situatii la tie-break. Roddick a jucat cit a putut el de bine, dar nu s-a putut tine de numarul 1 mondial si a pierdut: 6-7 (5), 6-7 (4), 2-6. Federer este astfel pentru a 14-a oara consecutiv in semifinalele unui turneu de Grand Slam, iar adversarul din careul de asi este acelasi din 2006, Nikolai Davidenko (nr. 4). Favoritul este clar, atit timp cit Federer conduce cu 9-0 la intilnirile directe. El se apropie cu pasi mari de cel de-al 12-lea trofeu de Mare Slem si, daca va mai obtine doua victorii, s-ar afla, la doar 25 de ani, la doar doua titluri in spatele detinatorului recordului absolut, americanul Pete Sampras.

Totusi, a zecea zi a US Open 2007 a fost glorioasa pentru tenisul din Rusia, trei sportivi din aceasta tara atingind semifinalele in concursurile feminin si masculin. In afara lui Davidenko s-au mai calificat in penultimul act Svetlana Kuznetova, cistigatoarea editiei de acum trei ani, si Ana Chakvetadze (fav. nr. 6), pe care sortii le-au desemnat sa se lupte pentru un loc in finala. Celalalt loc ii este rezervat lui Justine Henin sau lui Venus Williams. Turneul junioarelor este abia in optimi, faza in care este calificata si compatrioata noastra Simona, Halep, invingatoare cu 6-4, 4-6, 6-3 in fata australiencei Tyra Calderwood.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.