Aproximativ 40% din potentialii participanti la fondurile private obligatorii de pensii vor fi redistribuiti de Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale.

Potrivit lui Radu Vasilescu, directorul general al ING Fond de Pensii, circa 40% din tineri vor completa gresit cererile sau vor completa mai multe, ceea ce va duce la invalidarea lor. "Daca un client va semna doua sau mai multe cereri de aderare, procedura de validare nu ia in calcul criterii de departajare temporala.

Altfel spus, daca vor fi semnate doua cereri de aderare in zile diferite sau in aceeasi zi, acestea vor fi invalidate, urmand ca titularul cererii sa fie repartizat aleatoriu in functie de doua criterii, si anume varsta si gen", a specificat Vasilescu.


Legea mentioneaza ca validarea fiecarui participant la un fond de pensii obligatoriu trebuie sa fie facuta de CNPAS, insa persoanele care vor figura cu mai multe inscrieri vor fi repartizate aleatoriu, in functie de numarul persoanelor validate pe fiecare fond administrat privat.
Optional, salariatii intre 36 si 45 de ani pot adera la un astfel de fond.