O fetita din Bacau a ramas paralizata in urma a trei cazuri de malpraxis, dupa cum sustine mama copilei. Batrana mama, care de 21 de ani isi ingrijeste singura fata, ajunsa acum la 28 de ani, are nevoie disperata de ajutorul nostru.

Aurel
O fetita din Bacau a ramas paralizata in urma a trei cazuri de malpraxis, dupa cum sustine mama copilei. Batrana mama, care de 21 de ani isi ingrijeste singura fata, ajunsa acum la 28 de ani, are nevoie disperata de ajutorul nostru.

Aurelia, din Bacau, avea 8 ani si era printre cele mai bune eleve la scoala. O fata de nota zece. Ii placeau poezia si muzica. Mama, mandra pana la cer de copila ei, nu avea de unde sa stie ca viata ei va deveni un cosmar in clipa in care a iesit pe usa apartamentului pentru a merge la doctor sa faca rost de o banala scutire.


COSMAR. Pe Aurelia o durea burtica si trebuia sa stea acasa macar o zi. La circa de cartier, medicul i-a facut o trimitere catre iadul care purta numele de Spitalul Judetean Bacau. Era intr-o zi de 13. 13 martie 1987. "Fata nu avea decat o banala diaree, dar medicii i-au facut punctie in coloana. Au bagat acul gresit, si de aici fata a paralizat", povesteste mama, Maria Bodolica. Avea sa fie doar prima greseala a celor de la Spitalul Judetean. Mai apoi, medicul care o operase pe Aurelia avea de chiuit si de dantuit la o nunta, asa ca a lasat-o in grija asistentelor. "Acestea trebuiau sa-i administreze niste medicamente importante. Au uitat de Aurelia si s-a deshidratat." Dupa ce "au lucrat-o" cum s-au priceput mai prost, au trimis-o pachet la Iasi, in speranta ca cei de acolo vor repara ce stricasera ei. Numai ca, in drum spre capitala Moldovei, asistenta de pe salvare i-a infipt gresit perfuzia si copilul s-a umflat ca un balon.


DRUMUL ERORILOR. A ajuns la timp la spital. Medicii din Iasi, vazand-o pe Aurelia, si-au pus mainile in cap. "Am auzit o discutie intre doctori pe hol. Unul dintre ei se intreba: «Ce au vrut astia de la Bacau sa faca? Au internat-o cu fundul si au controlat-o la cap?!»", rememoreaza mama. Doctorii ii repetau sa se astepte ca de la o zi la alta sa isi ingroape fetita. Dar nu a fost asa. Dupa o luna si jumatate de coma, fata s-a trezit. Era chiar Noaptea de Inviere, iar sperantele mamei s-au ridicat la cer. Nu avea sa stie pe atunci ca fiica ei nu va putea sa mearga, sa vorbeasca sau sa gandeasca ca toti ceilalti. Avea sa afle mai apoi, la Spitalul de Recuperare. Dar mama nu s-a lasat si a inceput lungul drum la doctori. "Din 21 de ani, cati au trecut de atunci, jumatate i-am petrecut prin spitale", zice mama, fara nici o urma de vaicareala in glas.  


VIETI CHINUITE. Necazurile femeii nu aveau sa se opreasca niciodata. Pe masura ce fata crestea si ea imbatranea, ii era din ce in ce mai greu sa o mute pe copila de pe pat in scaunul cu rotile. Acum cativa ani, incercand s-o ridice pe fata, nu a mai bagat de seama ca nu mai e in puteri, si oasele i-au cedat. A suferit o fractura in zona cervicala. Nu a plans pentru durerile ei, ci pentru ca nu mai era nimeni care sa aiba grija de fata. Sotul ei e plecat de 20 de ani in Ucraina, si singurul ajutor pe care il da sunt banii, cam 4 milioane, pe care ii trimite lunar prin posta. Maria s-a insanatosit si, desi ii cedase o data coloana vertebrala, nu s-a oprit sa-si ridice zilnic fata care ajunsese la 20 de ani. Si nu dupa mult timp a suferit un alt necaz. Hernie de disc.


Dupa atatia ani de chin, pare ca norocul ii va surade pentru prima data. A trimis dosarul copilei in China si doctorii de acolo i-au spus ca, in urma unui transplant de celule stem, care se face numai la ei, starea de sanatate a fetei se poate ameliora pentru prima data. Dar pentru asta are nevoie de ajutorul nostru.


O mana de ajutor pentru AureliaVisul Mariei Bodolica de a ajunge in China pentru a-si opera fata o costa o avere pe care nu ar reusi sa o stranga nici in alti 20 de ani. 25.000 de euro ar trebui sa aiba pana in 2008, iar femeia traieste cu aproximativ 200 de euro pe luna. Singura speranta a Mariei si a Aureliei sta in noi. Cei care vor sa doneze o pot face in urmatoarele conturi bancare, deschise la Banca Comerciala Romana Bacau, pe numele Bodolica Maria, cod IBAN RO 22RNCB 0279030699260003(EURO), RO49RNCB 0279030699260002(RON), RO92RNCB 0279030699260004(USD).
Pentru mai multe amanunte, puteti sa o contactati pe mama la numarul de telefon
0740. 04.00.67.



Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.