Kate McCann, mama micutei Madeleine, fetita disparuta in Portugalia in luna mai, a devenit unul dintre suspecti dupa ce s-au descoperit urme de sange apartinand fetitei, in masina inchiriata de Kate, la 25 de zile dupa disparitia copilului.
Politia portugheza a descoperit intr-o masina inchiriata de Kate McCann urme de sange ce ar putea apartine fetitei sale, Madeleine, disparute la 3 mai, in Portugalia. Politistilor li s-a parut cu atat mai suspect cu cat masina a fost inchiriata de aceasta la 25 de zile dupa disparitia fetitei, ceea ce ar demonstra faptul ca aceasta a fost ucisa sau ascunsa chiar de mama sa.
Madeleine a disparut din apartamentul de vacanta al familiei McCann, din statiunea portugheza Algarve, la 3 mai a.c., iar de atunci s-au pus milioane de euro recompensa celor care ar putea da informatii in acest caz. Astfel, la elucidarea cazului au participat atat autoritatile britanice, cat si cele portugheze. In ciuda evidentelor politiei, Kate McCann sustine ca "in nici un caz sangele lui Madeleine nu ar putea fi gasit in masina inchiriata la 25 de zile dupa disparitie", a declarat un prieten al familiei pentru The Guardian. Kate McCann s-a intors ieri in Portimao pentru a raspunde la acuzatiile politiei, iar prietenii acesteia se asteptau ca ea sa fie retinuta. Ea a intrat direct in sediul politiei, fara a vorbi cu presa.
"ARGUIDA". Un apropiat al familiei a declarat totusi presei britanice ca mama lui Madeleine a fost declarata de politie o "arguida", adica o persoana care nu a fost arestata, dar care este tratata de autoritati ca fiind mai mult decat un martor. Schimbarea de statut va permite politiei sa ii puna 22 de intrebari clare lui Kate McCann asupra modului in care a disparut fetita sa in varsta de 4 ani. Deocamdata nu se stie care sunt intrebarile sau daca sotul sau, Gerry McCann, este, de asemenea, considerat un "arguida".