Premierul de la Chisinau considera ca se poate vorbi despre vize pentru moldoveni doar cind Romania va fi in spatiul Shengen.

Vasile Tarlev sustine ridicarea vizelor pentru cetatenii moldoveni. El argumenteaza ca tara noastra a intrat de curind in UE si nu face inca parte din spatiul Schengen. Prin urmare, ar trebui sa faciliteze circulatia fara impedimente a basarabenilor, cel putin pina la intrarea in aceasta zona.

Premierul a mai declarat ca nu e incintat de initiativa guvernului din Bucuresti de a facilita obtinerea cetateniei romane pentru moldoveni. ĄDubla cetatenie nu este buna. Fiecare locuitor al Republicii Moldova trebuie sa fie mindru de cetatenia sa, nu sa fuga atunci cind este greu", a spus politicianul.

Bucurestiul s-a gindit la acordarea cetateniei romane pentru a facilita primirea de vize pentru tinerii care studiaza la noi in tara. Tarlev spune insa ca parintii care isi trimit copiii la studii peste granita ar trebui sa se preocupe personal de bunastarea lor. In plus, seful guvernului de la Chisinau spune ca sistemul de invatamint din Moldova este apreciat in strainatate. Prin urmare, nu e nevoie ca tinerii basarabeni sa studieze in Romania.