Senatorul UDMR Eckstein Kovacs Peter considera ca rezultatul negocierilor dintre liderii UDMR si organizatiilor civice care il sustin pe Tokes Laszlo este unul "prost", iar candidatura episcopului poate duce la situatia in care maghiarii sa nu fie de
Senatorul UDMR Eckstein Kovacs Peter considera ca rezultatul negocierilor dintre liderii UDMR si organizatiilor civice care il sustin pe Tokes Laszlo este unul "prost", iar candidatura episcopului poate duce la situatia in care maghiarii sa nu fie deloc reprezentati in Parlamentul European (PE).


Eckstein a declarat intr-o conferinta de presa la Cluj, ca toate sondajele de opinie releva faptul ca o candidatura a lui Tokes ca independent pune intr-o situatie grea UDMR."Candidatura lui Tokes poate duce la situatia ca maghiarii sa nu fie reprezentati in PE. Cred ca Tokes trebuia sa se gandeasca la interesul intregii comunitati maghiare, care cu o majoritate covarsitoare a sustinut prezenta sa pe lista UDMR. Domnul episcop s-a decis sa ia in considerare parerea unei parti a nucleului dur din sustinatorii lui", a afirmat senatorul UDMR. El sustine ca solutia este ca UDMR sa participe energic la campania electorala si sa incerce sa treaca de pragul de 5 la suta. Eckstein este de parere ca in cadrul electoratului maghiar va interveni dilema sustinerii candidaturii lui Tokes sau a listei UDMR, iar campania electorala nu va aduce mult bine unei reprezentari a maghiarilor din Romania."Eu vad ca Marika neni (doamna Maria - n.r.) va fi trasa de o mana de primarul UDMR care-i va zice sa voteze cu UDMR daca vrea sa primeasca un titlu de proprietate, iar pe de alta parte va fi trasa de maneca de popa reformat care ii va spune ca daca nu voteaza cu Tokes atunci nu va ajunge in rai", a spus Eckstein.El si-a exprimat speranta ca pactul de neagresiune dintre UDMR si organizatiile civice sa fie respectat si sa aiba loc o campanie electorala curata, fara invective.

Liderii UDMR si ai organizatiilor civice maghiare care il sustin pe episcopul Laszlo Tokes nu au ajuns nici joi la vreo intelegere privind depunerea unei liste comune de candidati pentru Parlamentul European, astfel ca Tokes va candida ca independent, in timp ce UDMR va avea o lista proprie. Tokes a spus ca nu a acceptat sa candideze pe o lista comuna cu UDMR, in principal deoarece Uniunea a renuntat tacit la politica sa externa.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.