Manuscris descoperit si editat de Dan Petre Popa, „Jurnal de Fata din Targu Frumos...“ ne aduce in atentie perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial, vazut din perspectiva unei adolescente evreice de 14 ani si jumatate. Traind intr-o co
Manuscris descoperit si editat de Dan Petre Popa, „Jurnal de Fata din Targu Frumos...“ ne aduce in atentie perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial, vazut din perspectiva unei adolescente evreice de 14 ani si jumatate. Traind intr-o comunitate evreiasca, fata noteaza in jurnalul sau si problemele acestora in vreme de razboi. Jurnalul se intinde pe perioada 18 iulie 1943 - 1 mai 1944. Pornind de la ideea ca „oricine trebuie sa aiba pe cineva de prieten sufletesc caruia sa-i incredinteze toate gandurile sale“, tanara isi gaseste alinare in „persoana“ lui Jeni, coafeza in oras, care reprezinta idealul unei prietenii si ideea de imaginar.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.