Asadar, odata cu incheierea ciclului de pregatire de la Mogosoaia, nationala de fotbal a Romaniei va decola astazi (ora 17.00) spre Minsk, locul unde sambata (ora 19.00, in direct la TVR 1) va infrunta echipa Belarusului, in preliminariile Euro 2008.
Asadar, odata cu incheierea ciclului de pregatire de la Mogosoaia, nationala de fotbal a Romaniei va decola astazi (ora 17.00) spre Minsk, locul unde sambata (ora 19.00, in direct la TVR 1) va infrunta echipa Belarusului, in preliminariile Euro 2008. Intrand in febra acestui duel, este de la sine inteles ca, aidoma partidei tur de anul trecut, din Ghencea, incheiata cu scorul de 3-1 (goluri Mutu, Marica si Goian, respectiv Komilenko), baietii nostri nu concep decat o victorie care sa le netezeasca drumul spre turneul din Elvetia si Austria. Asta, chiar daca selectionerul Victor Piturca se arata, ca de obicei, ponderat in declaratii, marturisind ca meciul cu bielorusii nu va fi nici pe departe unul usor. "Sigur, obiectivul nostru este sa castigam toate cele trei puncte, insa nu va fi deloc simplu. Adversarii alcatuiesc o formatie artagoasa, cu multi fotbalisti proaspat convocati, care, cu siguranta, vor incerca sa dea tot ce-i mai bun din ei, pentru a-l convinge astfel pe noul lor tehnician ca merita sa joace la nationala. Totusi, cu un plus de concentrare si determinare, speram intr-o victorie sambata", a precizat in acest sens Piti, care, fortat de seria indisponibilitatilor din lot, anunta modificari importante in formatia de start. "Desi suntem constienti de dificultatea intalnirii, valoarea ne indeamna sa credem intr-un succes in Belarus", a spus si Adi Mutu (foto), "eroul" Fiorentinei din disputa de pe "San Siro", cu AC Milan (1-1), din etapa a doua a campionatului italian. "Sambata, ne asteapta o partida foarte dificila. Este primul nostru meci oficial din aceasta toamna si, in plus, avem presiunea punctelor, care sunt foarte importante. Oricum, nu avem decat varianta victoriei, pentru a putea apoi pregati in liniste confruntarile cu Olanda si cu Bulgaria", a subliniat veteranul "tricolorilor", Dorinel Munteanu. Toate acestea in conditiile in care, trecand in tabara bielorusilor, selectionerul german Bernd Stange nu a putut conta la antrenamentul de ieri pe cel mai bun om al sau, capitanul Alexandr Hleb, lovit de o gripa rebela. "Este racit. Are temperatura si tuseste", a explicat Stange, care a lasat sa se inteleaga ca mijlocasul lui Arsenal Londra va fi recuperat pana la ora meciului de sambata seara, cand se asteapta ca elevii lui "sa-i enerveze pe romani", sperand, totodata, sa dea "marea lovitura", in ciuda faptului ca, "din punctul meu de vedere, intalnim cel mai valoros adversar din grupa".


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.