Ambasadorul SUA la Bucuresti, Nicholas Taubman, a gazduit ieri lansarea ghidului turistic "National Geographic Traveler Guide for Romania".

Prioritatea numarul unu a guvernantilor romani ar trebui sa fie construirea drumurilor, cu toate ca
Ambasadorul SUA la Bucuresti, Nicholas Taubman, a gazduit ieri lansarea ghidului turistic "National Geographic Traveler Guide for Romania".

Prioritatea numarul unu a guvernantilor romani ar trebui sa fie construirea drumurilor, cu toate ca si Sanatatea sau Educatia sunt importante, a spus ieri ambasadorul SUA la Bucuresti Nicholas Taubman la lansarea ghidului turistic "National Geographic Traveler Guide for Romania".
"Cand le spun despre drumuri, oficialii imi spun 'costa prea mult>>. Dar nu stiti cat de mult va costa tocmai lipsa acestor drumuri. Transportul este critic si poate schimba vietile oamenilor. Una este sa faci sapte ore pana la Timisoara, alta sa ajungi intr-o ora si jumatate", a subliniat Taubman.
Ambasadorul american a adaugat ca turismul este in prezent cea mai mare sursa de locuri de munca din lume, sperand ca acest ghid sa contribuie la cresterea turismului in Romania.
Publicat in 20.000 de exemplare in limba engleza si finantat de Agentia SUA pentru Dezvoltare Internationala (USAID) cu 215.000 de dolari, ghidul National Geographic vrea sa promoveze "turismul responsabil" in Romania, protejarea patrimoniului national si dezvoltarea comunitatilor locale, a declarat Declan Moore, vicepresedinte al National Geographic Society. O mie de exemplare vor fi distribuite gratuit bibliotecilor scolare, agentiilor de turism si organizatiilor care sprijina acest sector economic. Pe langa editia in limba engleza, vor fi publicate si versiuni in limbile romana, franceza, olandeza si poloneza.
Ghidul este si proiectul cu care USAID isi incheie activitatea in Romania, "dupa 17 ani de reforme solide si dupa ce Romania a aderat la NATO si UE", a declarat Debra Mosel, director interimar al USAID Romania.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.