Presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, se va intalni cu Mihai Razvan Ungureanu, pentru a obtine un raspuns clar in ce priveste candidatura acestuia la Parlamentul European, au declarat surse PNL. Ungureanu, cap de lista pentru PE, se va intoarce
Presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, se va intalni cu Mihai Razvan Ungureanu, pentru a obtine un raspuns clar in ce priveste candidatura acestuia la Parlamentul European, au declarat surse PNL. Ungureanu, cap de lista pentru PE, se va intoarce in tara, urmand sa aiba o discutie edificatoare cu presedintele partidului. El a lipsit de la sedinta Delegatiei Permanente a PNL ce a avut loc la sfarsitul saptamanii trecute, la Neptun, preferand sa conferentieze pe teme de diplomatie la Forumul European AlpBach, in calitate de reprezentant special al Romaniei la Initiativa de Cooperare in Sud-Estul Europei, reuniune ce s-a tinut in Austria, transmite NewsIn. Reuniunea programata pentru sfarsitul saptamanii este prima intalnire dintre cei doi, dupa aparitia informatiilor potrivit carora Ungureanu ar dori sa se retraga. Fostul ministru de externe a tinut legatura cu liberalii doar prin intermediul unor convorbiri telefonice, el fiind in concediu si avand unele probleme de familie. Surse liberale au confirmat, de altfel, ieri, ca Ungureanu intentioneaza sa refuze oferta PNL de a candida la euroalegeri in fruntea listei . Intentia lui Ungureanu se pare ca nu are nicio legatura cu vreo decizie a acestuia de a pleca la PLD. Ungureanu a fost anuntat de PNL ca fiind cap de lista, in urma cu cateva luni. La acea data Tariceanu i-ar fi propus lui Ungureanu sa candideze, cu promisiunea ca, uzand de bunele relatii pe care le are cu liberalii europeni, il va ajuta sa acceada la conducerea comisiei de politica externa a PE si a grupului liberal din Legislativul european. Fostul sef al diplomatiei s-a autosuspendat din PNL in momentul in care si-a reluat postul de la SECI, de la Viena, functie incompatibila cu statutul de membru de partid. In contextul problemelor legate de candidatura lui Ungureanu, liberalii cauta noi solutii.

PNL stramba din nas la Paleologu si Olaru


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.