Guvernul a aprobat ieri strategia nationala in sectorul energetic pentru perioada 2007-2020, care prevede investitii de aproximativ 31 miliarde de euro in modernizarea unitatilor energetice si programe de protectie a mediului. Cele trei obiective ale
Guvernul a aprobat ieri strategia nationala in sectorul energetic pentru perioada 2007-2020, care prevede investitii de aproximativ 31 miliarde de euro in modernizarea unitatilor energetice si programe de protectie a mediului. Cele trei obiective ale documentului sunt securitatea energetica, dezvoltarea durabila si competitivitatea. Pentru indeplinirea acestor tinte, Ministerul Economiei si Finantelor a propus un pachet de masuri, cea mai importanta dintre acestea fiind analizarea posibilitatii ca statul sa infiinteze o noua companie in domeniu, care sa regrupeze societatile neprivatizate pana in acest moment din sectorul productiei si al distributiei. Premierul Calin Popescu Tariceanu a anuntat dupa sedinta de ieri a Guvernului ca noua entitate, care va respecta regulile Uniunii Europene in ceea ce priveste productia, transportul si distributia energiei electrice, ar putea fi in masura sa permita Romaniei sa-si atinga obiectivele strategiei nationale in domeniu.
Potrivit documentului, sectorul care necesita cele mai mari investitii este cel al energiei electrice, cu o valoare estimata la 17 miliarde de euro, care ar urma sa fie distribuite pentru constructia de noi unitati de producere a energiei, cum ar fi constructia reactoarelor nucleare 3 si 4 de la Centrala nuclearo-electrica de la Cernavoda.

>> Premierul Tariceanu a anuntat ca noua entitate, care va respecta regulile UE, va fi formata din societatile din domeniu neprivatizate.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.