>> Omul de afaceri George Soros califica proiectul Rosia Montana drept "dubios"

George Soros, unul dintre actionarii Newmont, i-a scris presedintelui companiei, Wayne Murdy, o scrisoare in care-si exprima "cateva ingrijorari" privind asoci
>> Omul de afaceri George Soros califica proiectul Rosia Montana drept "dubios"

George Soros, unul dintre actionarii Newmont, i-a scris presedintelui companiei, Wayne Murdy, o scrisoare in care-si exprima "cateva ingrijorari" privind asocierea dintre Newmont si Gabriel Resources in proiectul minier de la Rosia Montana, el a recomandat "atentie" in acest parteneriat.
Documentul, datat 17 aprilie 2007 si semnat de Soros, a fost prezentat, in copie, jurnalistilor prezenti, ieri, la Bucuresti, la o conferinta de presa a Rosia Montana Gold Corporation (RMGC), companie mixta romano-canadiana in care Newmont este partener junior.
"Printre oponentii proiectului se numara acum parlamentari romani si maghiari, elemente din guvernele ambelor tari, Academia Romana, institutii culturale si stiintifice romanesti si ale Uniunii Europene si o serie de organizatii non-guvernamentale", scrie Soros. Miliardarul vorbeste despre contextul politic romanesc, despre opozitia statului maghiar si despre actiunile unor parlamentari romani care incearca sa promoveze o lege impotriva folosiri cianurii in Romania, lege care "ar omori" proiectul minier pe care RMGC intentioneaza sa-l dezvolte in Apuseni.
Dupa ce ii prezinta lui Murdy o schita asupra situatiei proiectului minier, Soros scrie ca, in lumina celor prezentate, este "de datoria" sa sa-l sfatuiasca pe acesta sa judece "atent orice implicare ulterioara alaturi de Gabriel Resources in proiectul Rosia Montana".
Presedintele companiei romano-canadiene, Alan Hill, l-a criticat dur pe Soros pentru implicarea in sprijinirea opozantilor proiectului, intr-un discurs adresat presei in care a dat indicii despre o posibila intelegere intre maghiari pentru sabotarea autorizarii proiectului minier.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.