Un scriitor polonez in varsta de 36 de ani a fost condamnat, miercuri, la 25 de ani de inchisoare pentru ca a comandat asasinarea amantului fostei sale sotii, crima pe care a descris-o ulterior intr-unul din romanele sale, transmite AFP, citat de
Un scriitor polonez in varsta de 36 de ani a fost condamnat, miercuri, la 25 de ani de inchisoare pentru ca a comandat asasinarea amantului fostei sale sotii, crima pe care a descris-o ulterior intr-unul din romanele sale, transmite AFP, citat de Mediafax.
Un tribunal din Wroclaw, sud-estul Poloniei, l-a condamnat pe Krystian Bala pentru ca a finantat un asasinat care a avut loc in urma cu sapte ani. Judecatorul a stabilit ca motivul crimei a fost gelozia. Scriitorul nu si-a recunoscut vinovatia. In 2000, un om de afaceri din Wroclaw a fost rapit, torturat timp de trei zile si apoi inecat intr-un rau. Persoanele care au executat crima nu au fost niciodata gasite. "Nu stim daca victima era constienta atunci cand a fost aruncata in rau, dar este sigur ca mai traia inca in acel moment", a precizat judecatorul. In 2000, scriitorul a fost acuzat de crima, dar justitia nu a gasit probe suficiente pentru a-l condamna. Asemanarile intre asasinatul real si o crima descrisa in romanul "Amok", pe care Krystian Bala l-a publicat trei ani mai tarziu, au permis redeschiderea procedurii si modificarea capului de acuzare. Expertii au concluzionat ca exista puncte comune intre Chris, personajul romanului, si finantatorul real al crimei in ceea ce priveste biografia sa, mediul socio-profesional, caracterul si comportamentul. Analiza romanului nu a constituit unicul indiciu pentru relansarea procesului. Politia a descoperit ca scriitorul a vandut pe Internet un telefon care a apartinut victimei. (D.M.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.