Prezent din proprie initiativa in fata comisiei de cultura a Camerei Deputatilor, fix cu o saptamana inainte ca alesii sa voteze numirea lui ca presedinte al TVR, Sassu a criticat in termeni duri activitatea departamentelor din TVR care "a dus la tab
Prezent din proprie initiativa in fata comisiei de cultura a Camerei Deputatilor, fix cu o saptamana inainte ca alesii sa voteze numirea lui ca presedinte al TVR, Sassu a criticat in termeni duri activitatea departamentelor din TVR care "a dus la tabloidizarea emisiunilor" si s-a laudat ca va face o restructurare profunda a institutiei. El a imputat directiei de stiri lipsa asumarii raspunderii si copierea formatului stirilor de pe posturile private. In plus, Sassu i-a atacat pe directorii din televiziune care, pe motiv ca ocupa aceste functii pe termen nelimitat, "nu indeplinesc criteriile de performanta". Seful interimar al TVR s-a plans si de scaderea dramatica a audientei TVR, pe fondul problemelor bugetare. El a sustinut ca una dintre cauzele deficitului societatii este scaderea, in 2005, a taxei Radio-TV cu 50 de bani. O alta cauza, a explicat el, este prevederea din Codul Fiscal care interzice televiziunii publice sa deduca TVA. Si directorul general al SRR, Maria Toghina, a prognozat un deficit bugetar al societatii de 10 milioane, cerand cresterea taxei radio. Perspectiva majorarii taxelor a fost primita cu rezerve de liberalii din comisie, care au aratat ca o astfel de decizie, in perioada pre-electorala, ar fi exploatata cu mult succes de opozitie. (R.I.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.