Mai multe judete din Moldova au fost lovite in cursul zilei de ieri de ruperi de nori. Sute de case au fost inundate, un adolescent de 16 ani a fost ucis de fulger si doi vranceni au fost luati de viitura.

O rupere de nori a afectat nordul
Mai multe judete din Moldova au fost lovite in cursul zilei de ieri de ruperi de nori. Sute de case au fost inundate, un adolescent de 16 ani a fost ucis de fulger si doi vranceni au fost luati de viitura.

O rupere de nori a afectat nordul judetului Galati, producand mai multe viituri care au inundat peste 30 de case din Toflea, alte 25 din Tepu, cinci gospodarii din Nicoresti si a daramat doua case din Buciumeni. Conform generalului Viorel Zaharia, seful ISU Galati, la doua ore si jumatate de la ruperea de nori, din cauza curentului foarte puternic al viiturii de pe raul care strabate Toflea, care era in continuare alimentata de torentii formati pe dealurile din jur, nu se putea interveni cu barcile pentru salvarea localnicilor. In zona a fost trimis un elicopter de la Unitatea de Aviatie a MIRA pentru a ajuta echipele de interventie de la ISU Galati la salvarea satenilor refugiati in podurile caselor. In cursul zilei de ieri, primarul din Tecuci a dispus evacuarea populatiei din zonele riverane raului Tecucelu, pe care se propaga o viitura.
Tot ieri, un cioban de 16 ani a murit dupa ce a fost fulgerat, iar doi vranceni au fost luati de viitura, in zona localitatii Movilita. Mai multe localitati din Vrancea au fost afectate de inundatii, precipitatiile atingand la Adjudul Vechi 92,6 l/mp. In urma ploilor torentiale cazute in sudul judetului Bacau, in comuna Podul Turcului au fost inundate peste 150 de case si aproximativ 2.000 hectare de teren agricol. DN 11 A era impractica-bil in zona Lehandea, Podul Turcului. O furtuna puternica produsa in partea de sud a judetului Vaslui a smuls acoperisurile mai multor imobile, iar sediile unor institutii au fost inundate.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.