In aceasta seara, Franta si Argentina vor da semnalul inceperii celei mai importante competitii in sportul cu balonul oval. Romania va disputa primul meci la 12 septembrie, impotriva Italiei.     Francezii asteapta de 20 de ani sa intre
In aceasta seara, Franta si Argentina vor da semnalul inceperii celei mai importante competitii in sportul cu balonul oval. Romania va disputa primul meci la 12 septembrie, impotriva Italiei.     Francezii asteapta de 20 de ani sa intre in posesia Cupei Webb Ellis, trofeu care rasplateste campioana mondiala, iar faptul ca turneul are loc la ei acasa reprezinta un argument in plus pentru a-i considera pe "cocosii galici" printre favoriti. De aceea, antrenorul Bernanrd Laporte nici nu concepe sa se impiedice de "pumele" argentiniene, mai ales ca echipa a anuntat ca-i va dedica victoria unui tanar militar, mare pasionat de rugby, care a fost ucis in urma cu cateva zile in Afganistan.     SPERANTE. Nelipsita de la nici una dintre editiile de pana acum, echipa Romaniei face parte din grupa C, urmand sa intalneasca in primul meci Italia, la 12 septembrie. Pana atunci, "stejarii" vor avea ocazia sa-si urmareasca la lucru viitorii adversari, sambata fiind programat meciul Noua Zeelanda - Italia, iar duminica partida Scotia - Portugalia. Cartierul general a fost stabilit la Agen, localitate familiara pentru unii dintre tricolori, pentru ca aici evolueaza pilierul Cezar Popescu si tot aici a jucat si capitanul Sorin Socol. "Cred ca avem o grupa abordabila. In afara de Noua Zeelanda, cu toate celelalte echipe putem juca de la egal la egal", crede Romeo Gontineac, care se afla la a patra Cupa Mondiala din cariera. Cei din staff-ul tehnic sunt insa ceva mai rezervati in declaratii. "Italia si Scotia sunt clar inaintea Romaniei. Este dificil, chiar si cu pregatirea intensa pe care am facut-o, sa le depasim, dar nu imposibil. Vom face tot posibilul sa castigam in fata uneia dintre ele", a spus antrenorul Daniel Santamans.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.