Gimnastii romani au depasit problemele legate de absenta celui mai important component al lotului, Marian Dragulescu, si si-au indeplinit pana acum obiectivele la Mondiale.

Echipa masculina de gimnastica a Romaniei a reusit o performanta e
Gimnastii romani au depasit problemele legate de absenta celui mai important component al lotului, Marian Dragulescu, si si-au indeplinit pana acum obiectivele la Mondiale.

Echipa masculina de gimnastica a Romaniei a reusit o performanta extraordinara la Campionatele Mondiale de la Stuttgart chiar si fara Marian Dragulescu, cel mai valoros component al lotului. Team-ul nostru coordonat de antrenorul Dan Grecu si-a asigurat prezenta atat in finala competitiei mondiale pe echipe, unde a acces de pozitia a sasea, cat si la Jocurile Olimpice de la Beijing, din 2008. Romania a obtinut in calificari un total de 361,625 puncte, rezultat cu care s-a clasat dupa China (locul 1 - 374,275 puncte), Japonia (locul 2 - 370,725 puncte), Germania (locul 3 - 364,350), SUA (locul 4 - 364,000 puncte) si Rusia (locul 5 - 362,175). Celelalte echipe calificate in finala concursului pe echipe, care va avea loc astazi, sunt Spania si Coreea de Sud. "Am reusit sa schimbam din mers intreaga strategie din cauza celor doua accidentari survenite in ultimele momente (n.r. - cu putin inainte de plecare din tara s-a accidentat Daniel Bucur, iar tanarul Cosmin Malita a fost luat in echipa ca rezerva direct de la Mall, unde se plimba relaxat. Apoi a survenit accidentarea lui Marian Dragulescu, juniorul Malita, care avea la activ un singur concurs la seniori, intrand ca titular in competitia mondiala). Toti sportivii nostri au intrat extrem de stresati in concurs, iar singurul lor gand a fost sa faca totul pentru a califica echipa la Jocurile Olimpice din 2008. De aceea nu au vrut sa riste nimic, au prezentat exercitii cu grade de dificulate mai mica si au ratat de pilda finala de la cal cu manere, unde, in alte imprejurari, Koczi sau Malita ar fi putut intra in lupta pentru medalii (n.r. - Koczi este prima rezerva, iar Malita a fost pe locul 13). Daca nu am fi prins Beijingul, am fi ratat o intreaga generatie de copii talentati, pentru ca daca ne-am fi clasat pe locurile 13-15, sa zicem, am fi avut dreptul sa deplasam la olimpiada doar doi sportivi. Oricum, am dat o palma morala multora care deja ne scosesera din calcule pentru Beijing", a declarat ieri Mircea Apolzan, secretarul general al Federatiei Romane de Gimnastica.
In finala masculina pe echipe de astazi, transmisa in direct pe TVR de la ora 15, reprezentantii nostri vor intra mult mai relaxati si vor incerca chiar sa urce pe podium.

In intrecerile individuale, Romania va fi reprezentata in concursul individual compus de Razvan selariu (locul 7, cu 91,125 puncte) si Flavius Koczi (locul 12, cu 90,150 puncte). Pe aparate, Daniel Popescu si Flavius Koczi s-au calificat in finala probei de sarituri. Popescu de pe pozitia secunda, cu 16.537 p, iar Koczi de pe ultimul loc, cu 16.000. In celelalte finale, Romania nu mai are nici un reprezentant, Razvan selariu fiind prima rezerva la sol, iar Koczi prima rezerva la cal cu manere.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.