Catalin Fercu a implinit ieri 21 de ani, cu doar o saptamana inainte de a-si face debutul la Cupa Mondiala. A fost capitanul nationalei de juniori in 2005, cand Romania a ocupat locul 7 la Campionatul Mondial, apoi a debutat cu eseu la nationala mare
Catalin Fercu a implinit ieri 21 de ani, cu doar o saptamana inainte de a-si face debutul la Cupa Mondiala. A fost capitanul nationalei de juniori in 2005, cand Romania a ocupat locul 7 la Campionatul Mondial, apoi a debutat cu eseu la nationala mare intr-un meci impotriva Canadei, avand deja 8 eseuri marcate in cele 16 selectii acumulate.

Catalin Fercu crede ca atuul echipei noastre in intalnirea cu Italia, prima din cadrul Cupei Mondiale din Franta, este forta inaintarii, Romania avand 50 la suta sanse de victorie in acest meci. "Forta inaintarii este cu siguranta punctul nostru forte. Cred insa ca si tehnica liniei de treisferturi s-a imbunatatit substantial in ultimul timp. Multi nu ne dau nici o sansa cu Italia, dar cred ca daca vom juca unitar, daca vom crede in fortele noastre, putem face un meci mare. Romania are 50 la suta sanse sa castige, orice meci incepe de la 0-0. Cu toate ca Italia este favorita si noi avem sansa noastra. Trebuie sa stim doar sa o fructificam", a spus mezinul lotului nostru, care a adaugat ca inca nu are emotii inaintea CM din Franta. "Acum nu am emotii, dar cu siguranta voi avea in preziua meciului. Este normal sa ai emotii, nu cred ca exista sportiv sa nu aiba emotii inaintea unei competitii atat de importante."
Tanarul jucator de la Contor Group Arad spune ca a vrut initial sa se apuce de fotbal. "Aveam 8 ani cand am inceput sa joc rugby la Brasov. Bineinteles ca la acea varsta nici prin cap nu imi trecea ca voi ajunge sa joc pentru Romania. Faceam si fotbal in paralel, dar mi-a placut mai mult rugby-ul", povesteste Fercu.
La polul opus, al "veteranilor", capitanul Sorin Socol a mentionat ca echipa doreste o victorie in fata Italiei, o formatie care a progresat mult in ultimul timp. Socol si-a amintit ca Romania a invins Italia in urma cu 3 ani si acum doreste o noua victorie in palmaresul direct dintre cele doua formatii. Centrul Romeo Gotineac, cel mai selectionat jucator roman si participant la a patra Cupa Mondiala, a mentionat ca urmareste cel putin doua victorii in partidele din grupa, cu Italia si Portugalia. Fata de echipele Romaniei de la editiile precedente ale Cupei Romaniei, acum formatia noastra este, in viziunea lui Gotineac, mult mai tehnica.
"Am fost disciplinati, iar atuul nostru a fost jocul colectiv. Avand in vedere ca vom juca cu italienii la Cupa Mondiala, victoria ne motiveaza si mai tare", declara capitanul Marius Tincu. Succesul romanilor s-a concretizat prin eseurile lui Catalin Fercu si Iulian Dumitras, carora li s-au adaugat cele 9 puncte reusite din lovituri de pedeapsa de Vali Calafeteanu.

PARTICIPANTE
Grupa A: Anglia, Africa de Sud, Samoa, SUA, Tonga
Grupa B: Australia, Tara Galilor, Fiji, Canada, Japonia
Grupa C: Noua Zeelanda, Scotia, Italia, Romania, Portugalia
Grupa D: Franta, Irlanda, Argentina, Georgia, Namibia


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.