VALCEA. O casa situata pe DN 7, in comuna Budesti, a fost partial distrusa, dupa ce un sofer ceh si-a "parcat" tirul intr-unul din zidurile acesteia. Accidentul s-a soldat cu un mort si doi raniti, iar circulatia a fost restrictionata cateva ore. Acc
VALCEA. O casa situata pe DN 7, in comuna Budesti, a fost partial distrusa, dupa ce un sofer ceh si-a "parcat" tirul intr-unul din zidurile acesteia. Accidentul s-a soldat cu un mort si doi raniti, iar circulatia a fost restrictionata cateva ore. Accidentul s-a produs din cauza cehului care, aflat sub influenta alcoolului, a adormit la volan si a lovit inainte un alt autoturism in care se aflau patru constanteni. (Alexandra Chivu)

9:09 - INSTANTA
DECIZIE. CSM a decis ca Nicolae Popa sa ramana presedinte al ICCJ pana la implinirea varstei de 70 de ani.
MASURA. Premierul Tariceanu si-a anulat vizita la Sibiu, pentru a merge la Tecuci, localitate afectata de inundatii.  Pagina 9


9:14 - AMANARE
PROCES. Reprezentanti ai NASA, ai Marinei Americane si ai Departamentului de Energie al SUA au fost prezenti la prima infatisare in procesul impotriva hackerului Victor Faur, acuzat ca a spart codurile si a intrat ilegal in sistemele informatice ale acestor institutii americane. Procesul s-a amanat.
BUCURESTI. Magistratii Tribunalului au amanat pentru 4 octombrie procesul in care Florin Chilian a dat in judecata MCC, solicitand daune de un milion de euro, pentru incalcarea drepturilor de autor. Instanta a amanat procesul, pentru ca avocatii sa ia la cunostinta actele depuse recent la dosar.


IASI - Virgil Sahleanu, comemorat ieri
Colegii fostului lider sindicalist de la Tepro Iasi, Virgil Sahleanu (foto), au organizat ieri o slujba de comemorare la impli-nirea a sapte ani de la asasinarea acestuia. Slujba religioasa a avut loc la ora 15:00, la mormantul lui Virgil Sahleanu, situat in Cimitirul Eternitatea. La 7 septembrie 2000, presedintele sindicatului de la Tepro Iasi, Virgil Sahleanu, a fost injunghiat de doi necunoscuti. Desi a fost transportat la Spitalul de Urgente, medicii nu l-au mai putut salva. (C.P.)


STUDIU - Neincredere in pensiile private
Aproape jumatate din romani nu au incredere in pensiile private, arata rezultatele unui sondaj online publicat de www.pensieprivata.info. 42% din romani au declarat ca nu au incredere in sistemul pensiilor private,
9% din acestia motivand ca nivelul pensiei ar putea fi prea mic. 33% din repondenti au incredere intr-o societate de
pensii care are in spate o banca puternica. Potrivit unui alt sondaj realizat de pensieprivata.info, 36% din romani se asteapta sa beneficieze de o pensie privata mai mare de 1.000 de euro. (Catalin Pruteanu)


CRAIOVA - Angajati ai RAT Control, batuti
Politistii Sectiei 4 Craiova au fost solicitati, ieri-dimineata in jurul orei 9:00, in zona Pietei Centrale din municipiu, unde sapte persoane au batut si au amenintat cu un pistol doi angajati ai Regiei de Transport (RAT Control) care blocasera rotile unui autoturism ce apartinea unuia dintre agresori si era parcat ilegal. Un angajat al regiei de transport a ajuns la spital. Chemati la fata locului, politistii Sectiei 4 au identificat o parte din agresori si audiaza martorii incidentului. (Mihai Gavrila)


ARAD - Revolta in fata Palatului de Justitie
Zece chiriasi ai unui imobil ultracentral din Arad, aflat in proprietatea familiei viceprimarului de Arad, Levente Bognar, au protestat ieri-dimineata in fata Palatului de Justitie, acuzand ca actul de mostenire in baza caruia cladirea a fost atribuita familiei edilului a fost falsificat. Locatarii spun ca exista cinci expertize grafologice ale documentului si ca doua dintre acestea stabilesc ca documentul este un fals. Viceprimarul aradean nu a putut fi contactat pentru a comenta acuzatiile chiriasilor sai. Imobilul aflat in litigiu are 24 de apartamente si este evaluat la cateva milioane de euro. Aici locuiesc 50 de persoane carora li s-au repartizat locuintele in perioada comunista. (A.A.)


INVATAMANT - Supraveghere video in scoli
Opt unitati de invatamant din Sectorul 3 al Capitalei vor fi dotate cu sisteme de supraveghere cu camere video pana la inceperea anului scolar 2007-2008. Ministrul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, Cristian Adomnitei (foto), anunta, la inceputul lunii, ca va promova un proiect prin care scolile sa fie supravegheate cu camere conectate la Internet, astfel incat parintii sa stie, in orice moment, ce fac copiii lor. Ministrul a spus chiar ca isi doreste sa poata accesa din biroul personal sistemele de supraveghere. (A.G.)


TRAGEDIE - Patru morti intr-un accident in Timis
Patru persoane au murit intr-un accident produs langa Dudestii Noi, dupa ce o masina a intrat intr-un copac de pe marginea drumului. Conform primelor date, masina a depasit doua autoturisme, iar soferul a pierdut controlul volanului si a intrat intr-un copac de pe marginea drumului. In urma impactului, masina a luat foc, iar trei persoane au murit carbonizate, in timp ce una a fost aruncata din autoturism si a murit pe loc. (T.K)


ACUZE LA BRASOV - Maltratat din ordinul primarului
Cel mai vechi protestatar din Romania, Gheorghe Botorog, a acuzat ieri intr-o conferinta de presa ca a fost batut si internat abuziv intr-un sanatoriu de boli mintale din ordinul primarului Brasovului, Gheorghe Scripcaru. Protestul sau este unic in Europa, intrucat brasoveanul protesteaza de patru ani, in fiecare zi, in fata Prefecturii Brasov, pentru ca Scripcaru, pe vremea cand era viceprimar, i-a luat vacile, singura sursa de hrana, si i le-a taiat la un abator. Primarul Brasovului nu a raspuns jurnalistilor, in cursul zilei de ieri, la telefonul mobil.  (Libiu Mateescu)


BAIA MARE - Accident de munca la Remat
Un angajat al societatii de colectare a deseurilor Remat Baia Mare a ajuns ieri in stare grava la spital, dupa ce, in timpul descarcarii unei masini, capul i-a fost aproape strivit intre containerul unei masini si o banda transportatoare, transmite Mediafax. Victima, Gheorghe Lucian Fiuca, de 46 de ani, care s-a accidentat in timpul descarcarii unui camion cu de-seuri din hartie, a fost transportat la Spitalul Judetean de Urgenta din Baia Mare si supus imediat unei interventii chirurgicale.


SECTIA 21 - Cercetari in cazul disparitiei banilor
Politistul de la Sectia 21 cercetat pentru neglijenta in serviciu dupa ce din vina sa au disparut peste 40.000 lei, banii de salarii ai colegilor sai, a fost audiat ieri. Au mai fost audiati muncitorii care lucrau la o anexa din apropierea Sectiei 21 si colegii politistului care au fost de serviciu in ziua in care au disparut banii. Politistul a adus de acasa 10.000 de lei, pe care i-a dat colegilor care trebuiau sa isi primeasca drepturile salariale, urmand ca in zilele urmatoare sa aduca intreaga suma, respectiv inca 30.500 de lei. (Mara Raducanu)


RATB - Deviere de trasee la troleibuze
Linile de troleibuz 90, 91 si 93 vor functiona pe traseele de baza pana la intersectia Drumul Taberei/ Str. Sibiu, iar apoi pe un traseu modificat prin Str. Sibiu, Str. 1 Mai, Drumul Taberei (ramura de sud), Str. Valea Argesului, pana la terminalul Valea Argesului, in ziua de 8 septembrie intre orele 5:00-9:00.  De asemenea, linia 368 va functiona pe traseul de baza pana la intersectia Str. Brasov / Drumul Taberei (ramura de nord), Piata Drumul Taberei, apoi deviat pe drumul Taberei (ramura de nord) comun cu linia 268, Drumul Taberei (ramura de sud), de unde reintra pe traseul de baza.


MAMAIA - Mazare importa Carnavalul de la Rio
Primarul Constantei, Radu Mazare, se va intalni pana la sfarsitul acestei luni cu organizatorii Carnavalului de la Rio pentru adaptarea unui spectacol similar in statiunea Mamaia. El a declarat ca evenimentul a fost deja programat pentru luna iulie, anul viitor, in plin sezon estival. Va fi o parada a carelor alegorice, cu muzica, iar participantii vor fi costumati specific Carnavalului de la Rio. Evenimentul se va desfasura pe principala artera de circulatie din statiunea Mamaia, unde pe parcursul a doua nopti circulatia rutiera va fi blocata. (Emilia Sava)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.