Previziunile meteorologilor pentru aceste zile au inceput sa se adevereasca. O viitura puternica a maturat ieri un sat din judetul Bacau. In satul Podul Turcului, din Bacau, in jur de 120 gospodarii au fost inundate, la fel si numeroase terenuri agri
Previziunile meteorologilor pentru aceste zile au inceput sa se adevereasca. O viitura puternica a maturat ieri un sat din judetul Bacau. In satul Podul Turcului, din Bacau, in jur de 120 gospodarii au fost inundate, la fel si numeroase terenuri agricole, impreuna cu pasunile din jur.
Torentii formati pe versanti au inundat casele oamenilor, aflate in partea de sud a judetului. Si Drumul National 11A, care leaga Barladul de Adjud, a fost temporar blocat. Au fost doua persoane izolate, dar situatia a fost rezolvata, spune primarul din localitate, Cezar Forcas. Nici judetul Galati nu a scapat de furia inundatiilor. Aici, Paraul Valea Boului a crescut si a iesit din albie, podurile s-au rupt, iar oamenii au ramas izolati.
In Mehedinti, mai multe case s-au prabusit si 45 de localitati au ramas fara curent electric, in urma vijeliei care a lovit judetul. In Drobeta Turnu Severin, un acoperis a fost smuls de vant si a cazut peste o masina. Furtuna a inceput in jurul orei 23.00 si nu a durat mai mult de 15 minute.
Temperaturile din ultimele 24 de ore, in Gorj, au inregistrat o scadere brusca fata de zilele caniculare de saptamana trecuta, iar ploile torentiale au pus stapanire pe intreg judetul. Incepand de marti noapte, ploua torential, cu fulgere si tunete, aproape fara intrerupere in toate localitatile gorjene, precipitatiile inregistrate atingand nivele maxime de 20,8 litri/metrul patrat la Targu-Jiu, 22,6 litri/metrul patrat la Ciocadia si 23,2 litri/metrul patrat la Runcu. Din aceasta cauza, pe raul Jiu, nivelurile au fost in crestere cu un centimetru la Sadu si cu 13 centimetri la Rovinari.
Meteorologii avertizasera, in urma cu cateva zile, ca incepand de ieri, Romania se va afla in zodia furtunilor si a ploilor puternice. Mai mult, acestia au anuntat si ca valorile termice vor fi cu 8-10 grade sub cele normale pentru aceasta data. Conform avertizarii cod galben data de meteorologi, in aceste zile vantul va prezenta intensificari in toate regiunile, cu viteze de pana la 60-65 km/h si la munte de 80-100 km/h. Conform avertizarii meteo, instabilitatea atmosferica va fi accentuata si cantitatile de apa vor depasi local 25, 30 l/mp, la inceput in Banat, Crisana si Maramures, apoi si in Transilvania, nordul Olteniei, al Munteniei si al Moldovei. In zona de munte, pe arii restranse, se vor depasi 50 l/mp.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.