Un militar roman a fost ucis si alti patru raniti in provincia Zabul din sud-estul Afganistanului. Militarii incadrati la Batalionul 33 Vanatori de Munte Posada se aflau la bordul unui transportor amfibiu blindat, la cir
     Un militar roman a fost ucis si alti patru raniti in provincia Zabul din sud-estul Afganistanului. Militarii incadrati la Batalionul 33 Vanatori de Munte Posada se aflau la bordul unui transportor amfibiu blindat, la circa 60 de kilometri nord-est de orasul Qalat, intr-o misiune de interventie in provincia Zabul. Ieri dupa-amiaza TAB-ul in care erau militarii - primul dintr-o coloana de trei - a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat (I.E.D. aˆ’ n.r.), folosit de regula de insurgenti in actiunile lor impotriva militarilor desfasurati in teatrele de operatii din Afganistan si Irak. Potrivit Ministerului Apararii, sergentul major Aurel Marcu, in varsta de 31 de ani, tata a unui copil, si-a pierdut viata pe loc. Doi dintre colegii lui Aurel, locotenentul Nicolae Grigore si fruntasul Alex Octavian Zafiu, raniti in tragicul eveniment, au fost transportati de urgenta la spitalul militar din Kandahar. Alti doi tovarasi de arme, sergentii majori Mircea Solomon si Marius Enescu, au suferit rani mai usoare, primind asistenta la spitalul din baza de la Qalat.

 

 

Batalionul 33 Vanatori de Munte Posada, cu 478 de militari, se afla dislocat la Qalat din iulie 2007, sub mandatul NATO, in cadrul operatiunilor ISAF (Fortele Internationale de Securitate si Asistenta). Printre misiunile batalionului de manevra se numara patrularea, controlul traficului si escorta convoaielor; cautarea si cercetarea in sprijinul securitatii fortelor de coalitie; precum si sprijinul umanitar al populatiei, inclusiv acordarea de asistenta medicala.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.