>> Proiectul are drept scop o mai buna colaborare a celor 45 de scriitori romani cu revistele literare din Europa.

>> Organizatorii si-au propus transformarea evenimentului intr-o traditie.

Prima editie a forumului European al R
>> Proiectul are drept scop o mai buna colaborare a celor 45 de scriitori romani cu revistele literare din Europa.

>> Organizatorii si-au propus transformarea evenimentului intr-o traditie.

Prima editie a forumului European al Revistelor Literare reuneste incepand de astazi si pana vineri reprezentanti ai unor importante reviste literare si de cultura din Franta, Spania, Austria, Ungaria, Bulgaria, SUA si Republica Moldova. Alaturi de invitatii din strainatate, evenimentul organizat in Mamaia aduce in prim plan 20 de redactori-sefi ai unor reviste literare romanesti ce fac parte din Asociatia Publicatiilor Literare si Editorilor din Romania, APLER. Programul manifestatiei va cuprinde dezbateri si colocvii pe teme precum: "Europa literaturilor si jurnalismul multicultural", "Supravietuirea revistelor literare si promovarea culturii vii" si "Spiritul critic versus spiritul comercial". In cadrul Forumului va fi lansat catalogul "Pagini literare.ro" cu texte ale 45 de scriitori romani propusi de redactiile a 19 reviste literare, membre ale APLER. "Oferim redactiilor literare din strainatate prezente la Forum drepturi de autor gratuite ale textelor cuprinse in catalog. Poate ca sansa acestor scriitori de a ajunge la un editor strain si la un alt public decat romanesc va da roade", a declarat Mircea Cipariu, directorul de eveniment. Proiectul a primit finantare de 86200 lei din partea Ministerului Culturii si Cultelor in cadrul licitatiei "Promocult" pentru promovarea culturii romane in strainatate si este organizat de Federatia Editorilor si Difuzorilor de carte si APLER.

CINE
>> Inzestrati
cu arta scrisului
Moderatorii acestor dezbateri pe teme literare vor fi Mircea Muthu - Jean Max tixier (Franta), Mihai Cimpoi - Cassian Maria Spiridon si Cezar Ivanescu - Yves Broussard (Franta).
Printre cei 45 de de scriitori propusi se numara Aura Christi, Irina Petras, Dora Pavel, Viorel Muresean si George Vulturescu. Evenimentul este vazut ca unul de o importanta majora, pus in pagina realitatii de catre FEDCR, APLER.
Consiliul Judetean Constanta s-a implicat de asemenea in organizarea proiectelor finantate de UE.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.