Andreea Ciuca, fost judecator la Curtea de Apel Targu Mures si fost presedinte al Tribunalului Mures, este judecata de instanta suprema intr-un dosar, pentru luare de mita, procesul avand stabilit termenul de judecata in 25 octombrie, cand va fi luat
Andreea Ciuca, fost judecator la Curtea de Apel Targu Mures si fost presedinte al Tribunalului Mures, este judecata de instanta suprema intr-un dosar, pentru luare de mita, procesul avand stabilit termenul de judecata in 25 octombrie, cand va fi luata in discutie pozitia Ministerului Justitiei ca parte in proces. Ea a fost trimisa in judecata in acest dosar in decembrie 2003, instanta achitand-o initial, insa in urma contestatiei procurorilor, dosarul se rejudeca. De asemenea, in decembrie 2005, Andreea Ciuca - suspendata din functia de magistrat - a fost trimisa in judecata de catre procurorii anticoruptie, intr-un alt dosar, pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, primire de foloase necuvenite, fals in declaratii, acces fara drept la un sistem informatic si transferul neautorizat de date dintr-un sistem informatic. In acest caz, pentru sedinta din 8 octombrie, instanta suprema a decis citarea Tribunalului Mures.
Acuzatiile
Ciuca este acuzata ca in perioada iunie 2003 - mai 2004, cand era suspendata din functia de magistrat, ar fi accesat fara drept, cu ajutorul administratorei de sistem de la Tribunalul Mures, sistemul informatic al Tribunalului si al Curtii de Apel Targu Mures, pentru a obtine date informatice. In aceeasi perioada, ea ar fi facut transferuri neautorizate din cele doua sisteme informatice, pentru a afla aspecte legate de dosarul de urmarire penala in care era cercetata. De asemenea, procurorii sustin, printre altele, ca in perioada august 1999-martie 2002, in calitate de reprezentanta a autoritatii ministrului Justitiei, Andreea Ciuca si-ar fi incalcat atributiile de serviciu care ii reveneau in legatura cu respectarea clauzelor unui contract privind lucrari de reparatii si amenajari pentru doua vile din Sovata in care urma sa functioneze un centru de pregatire a magistratilor. Potrivit anchetatorilor citati de Mediafax, au fost decontate sume pentru lucrari care nu au fost efectuate, fiind facute cheltuieli suplimentare din bani publici in valoare de aproape 26 de miliarde de lei vechi, "ceea ce reprezinta o tulburare insemnata a bunului mers al activitatii financiare a Tribunalului Mures." Totodata, prin achizitiile de bunuri, la preturi supraevaluate, de la diferite firme, Ciuca ar fi produs Tribunalului Mures un prejudiciu de peste 2,5 miliarde de lei vechi.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.