Deputatul PLD Sorin Paveliu a anuntat, joi, ca a depus in Parlament un proiect de hotarare, prin care comisiile de control al servicilor secrete sa solicite directorilor SRI si SIE sa certifice ca intre candidatii pentru PE si in Parlament nu exista
Deputatul PLD Sorin Paveliu a anuntat, joi, ca a depus in Parlament un proiect de hotarare, prin care comisiile de control al servicilor secrete sa solicite directorilor SRI si SIE sa certifice ca intre candidatii pentru PE si in Parlament nu exista ofiteri sub acoperire.

"Am initiat, in calitate de deputat PLD, un proiect de hotarare a Camerei Deputatilor, prin care comisiile de supraveghere a serviciilor secrete sa solicite directorilor SRI si SIE sa certifice, pe proprie raspundere, pana cel tarziu in data de 25 octombrie, ca in randul candidatilor la Parlamentul European nu exista lucratori sau fosti lucratori ai serviciilor pe care le conduc", a declarat Sorin Paveliu, citat de Mediafax.

Paveliu a precizat ca doreste ca o astfel de declaratie sa fie data cu privire la actualii membri ai Parlamentului Romaniei, fara a se nominaliza vreo persoana, dar sa se precizeze cel putin numarul acestora, pe modelul Parlamentului din Bulgaria. Deputatul PLD a precizat ca, prin acest demers, se doreste inlaturarea suspiciunii ca in dosarele secretizate ale SIE si SRI se gasesc oameni activi politic, contrar legii de functionare a acestor servicii, care interzice lucratorilor sai sa activeze in randul partidelor politice, desi nu exista niciun fel de sanctiune pentru incalcarea acestei prevederi legale. "In lipsa unei sanctiuni pentru incalcarea legii de functionare a SIE si SRI, apelam la aceasta metoda indirecta, bazandu-ne pe faptul ca actualii directori ai SRI si SIE sunt persoane tinere, care vor cantari bine inainte de a da o declaratie falsa, care ii va face santajabili tot restul vietii", a mai aratat deputatul Sorin Paveliu.

El a tinut sa mentioneze ca a initiat un astfel de demers si anul trecut, cand inca facea parte din PNL, si i-a inmanat documentul, neoficial, sefului sau pe linie de partid, presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, care nu l-a pus in practica pana in acest moment. Paveliu a spus ca, de data aceasta, solicitarea sa va fi inregistrata la Biroul Permanent al Camerei Deputatilor si asteapta cu interes sa vada ce partide nu vor sustine acest demers, mentionand ca nu a cerut sustinerea Partidului Democrat, intrucat nu a discutat cu formatiunea democrata pe acest subiect.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.