Walter Zenga este noul antrenor al campioanei. Italianul are de rezolvat situatia conflictuala de la club si pupaturile pe care le-a lipit pe steagul Stelei.Zenga a plecat de la Steaua inainte de
finalul sezonului 2004/2005 si
nu a mai prins cistigarea titlului „Vin cu inima deschisa la Dinamo", a spus Walter Zenga ieri, consfintind intelegerea cu Dinamo Bucuresti, pentru o perioada de doi ani. Varianta preferata de campioni a fost cea mai convenabila din punct de vedere financiar (Zenga a acceptat sa vina pentru 200.000 de euro pe an), dar si pentru ca fostul portar de la Inter Milano (poreclit omul Omul-Paianjen) a acceptat sa aiba in sarcina si cistigarea titlului. Aflata pe locul 9 in clasamentul Ligii I, Dinamo sufera atit la nivelul jocului, cit si la cel al imaginii, dupa ce jucatorii l-au sabotat pe fostul antrenor Mircea Rednic pentru a-l forta sa plece. Zenga, acum trei ani, a fost luat de pe plaja de Steaua pentru a antrena in Ghencea. Situatia s-a repetat si in negocierile cu Dinamo, Walter acceptind prin telefon sa preia campioana. „El a plecat marti seara la Milano, avind oferta lui Dinamo exprimata clar. A acceptat miercuri dimineata, la ora 4.00", a spus impresarul Victor Becali. Zenga are drept obiectiv cistigarea titlului si depasirea fazei grupelor in Cupa UEFA.

Mutarea dinamovistilor are destule atuuri care pot deveni cistigatoare. Primul este contactul lui Zenga cu fotbalul romanesc. Apoi, Walter, ca fost mare jucator si recomandat de un caracter puternic si corect, poate organiza vestiarul lui Dinamo, divizat dupa gafele generate de arghirofilia lui Rednic. La minusuri ar fi de adaugat faptul ca Zenga are alaturi o sotie romana, sloboda la gura pina la inconstienta. Ea l-a facut pe italian sa plece de la Steaua Rosie, campioana in Serbia, pentru ca doamna exersa stilul jurnalistic in texte care criticau Belgradul (un oras incintator care refuza snobii) si negate ulterior de memorialista Raluca, o femeie fara realizari spectaculoase pina sa se marite cu celebrul Zenga.

Ieri, italianul a fost volubil inclusiv pentru presa italiana, declarind in „Gazzetta dello Sport": „Revin in Romania cu aceeasi ambitie cu care am antrenat si in celelalte campionate. Cu entuziasm si pasiune, am convingerea ca pot face multe lucruri bune. Merg la un club cu nume, care se va bate pentru titlul de campioana". Suporterii dinamovisti, alergici la antrenorii care au trecut si prin Ghencea, i-au acordat totusi incredere. „Arata ce poti", este indemnul cel mai important de pe principalul site al suporterilor dinamovisti, reactie incurajatoare si neasteptat de intelegatoare pentru un fost stelist.

Razboiul antrenorilor, „in exclusivitate" Criza iscata de demisia lui Mircea Rednic de la Dinamo a tinut presa sportiva conectata non-stop la situatia de pe „Stefan cel Mare", fiecare incercind sa indice cit mai repede si mai exact noul tehnician al „ciinilor". De aici, o avalansa de stiri „in exclusivitate", multe dintre ele dovedindu-se in cele din urma eronate. Pe rind, Razvan Lucescu, Ioan Andone sau Walter Zenga au devenit tehnicieni pentru citeva ore pe site-urile „Gazeta Sporturilor" si „ProSport". Inclusiv ieri-dimineata, Dinamo avea doi antrenori „in exclusivitate", Walter Zenga, pe site-ul „ProSport", si Ioan Andone, pe site-ul „Gazetei". In cele din urma, italianul a fost cel care a ajuns la o intelegere cu conducatorii dinamovisti.