Zeci de florari s-au adunat din nou, ieri, in fata Primariei Sectorului 3, nemultumiti ca primarul Liviu Negoita "nu face nimic" pentru a-i ajuta sa isi desfasoare activitatea, in prezent acestia neavand cum sa isi vanda florile pentru ca toate chioscurile din sector au fost desfiintate.
Acestia mai spun ca celelalte primarii le-au permis florarilor sa isi vanda florile in vechile locatii si au pus la dispozitia jurnalistilor o inregistrare pe un telefon mobil a discutiei dintre Liviu Negoita si reprezentatii Asociatiei Florarilor in care se aude cum primarul le cere protestatarilor o hotarare a Consiliului General sau a Consiliului Local pentru reglementarea activitatii acestora si a modelului de chiosc care trebuie sa respecte anumite conditii, respectiv sa fie dotate cu case de marcat, sa aiba toalete si sa fie salubre. "Dar ce, vanzatorii de ziare au toaleta in chiosc?" au replicat, potrivit Mediafax, protestatarii. Acestia au mai facut referire si la faptul ca odata cu desfiintarea chioscurilor de flori, florariile din zona au putut creste preturile. La locul protestului au fost trimise echipaje ale Jandarmeriei si Politiei.
Primarul Negoita spunea, saptamana trecuta, ca a trimis numarul de locatii la Consiliul General si ca nu vor fi mai mult de 47 de puncte de vanzare a florilor. Acesta preciza ca nu va negocia cu nimeni, pentru ca deja sunt prea multe astfel de locatii amplasate in apropierea florariilor de la parterul blocurilor. (M.S.)