Muzeul de Arta Constanta a inaugurat pe 5 septembrie expozitia de pictura coordonata de artistul Constantin Grigoruta. Uniunea Artistilor Plastici din Romania, U.A.P., filiala Constanta a organizat vernisajul septembrie 2007 in sala "Alexandru Ciucur
Muzeul de Arta Constanta a inaugurat pe 5 septembrie expozitia de pictura coordonata de artistul Constantin Grigoruta. Uniunea Artistilor Plastici din Romania, U.A.P., filiala Constanta a organizat vernisajul septembrie 2007 in sala "Alexandru Ciucurencu", situata la etajul trei al institutiei. Picturile infatiseaza peisaje atat din Romania, cat si din Anglia si Balcic. Plasticienii Viorica Toporas, Mihai Cotovancu, regretatul Petrache Bicer din Iasi si Theodor Raducan din Bucuresti si-au expus lucrarile de arta intr-un cadru inedit. Evenimentul a fost prezentat de Doina Pauleanu, directorul Muzeului de Arta din Constanta. U.A.P. este o asociatie profesionala, neguvernamentala si nonprofit, cu personalitate juridica de utilitate publica si de interes national, afiliata si recunoscuta de organizatii si organisme internationale din domeniul artei. Organizatia activeaza pentru respectarea principiului libertatii creatiei, al libertatii de exprimare a gandirii creatoare, optiunilor si orientarilor estetice, egalitatii in drepturi, precum si al solidaritatii morale, civice si sociale a membrilor sai. U.A.P. ocroteste dezvoltarea personalitatii creatoare a artistului plastic in folosul individului si al societatii.

UNDE
>> In memoriam

Expozitia de grup a pornita la initiativa profesorului Constantin Grigorut in urma cu un an. Artistul a mai expus alaturi de colegi ai Uniunii Artistilor Plastici din Romania in Ploiesti si in Constanta. Evenimentul este umbrit de un moment nefericit, avand in vedere ca unul dintre pictorii ieseni, Petrache Bicer, s-a stins din viata. Colegii artistului au pastrat insa lucrarile de arta ale acestuia in expozitia de astazi.
>> Expozitia de pictura realizata de plasticienii U.A.P. prezinta peisajele Romaniei dar si cele din afara granitelor.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.