Istoria si frumusetile patriei au umplut cele aproape 300 de pagini ale ghidului de calatorie „National Geographic Traveler Guide for Romania", lansat oficial ieri.Lansarea „National Geographic Traveler Guide for Romania" a avut loc in cadrul unei conferinte de presa gazduite de ambasadorul SUA, Nicholas Taubman, la care au participat, printre altii, oficiali ai Guvernului roman, reprezentanti ai National Geographic Society si National Geographic Romania, dar si ai industriei de turism din tara noastra.

Cele zece capitole ale cartii strabat istoria, miturile si cultura patriei, bucataria traditionala si salbaticia naturii, cu o escala indelunga prin specificul fiecarei regiuni istorice a Romaniei. Totul culmineaza cu sfaturi practice si recomandari de hoteluri, restaurante, magazine sau locuri de delectare. Ghidul pentru Romania cuprinde 272 de pagini, presarate cu 160 de fotografii si cu 20 de harti. Nu lipsesc circuitele si traseele de parcurs cu masina sau ilustratiile grafice. „Ghidul va creste interesul strainilor fata de Romania, dar si interesul romanilor dornici sa redescopere bogatiile propriei lor tari", a dat verdictul ambasadorul Nicholas Taubman.

Scris de artista si scriitoarea Caroline Juler, care s-a indragostit de salbaticia Carpatilor in 1993, „National Geographic Traveler Guide for Romania" a iesit pe piata cu finantare din partea guvernului american, prin intermediul Agentiei Statelor Unite pentru Dezvoltare Internationala. Aceasta din urma va raspindi 1.000 de exemplare in limba engleza si alte 1.000 in limba romana prin bibliotecile scolare, birourile romanesti de turism din strainatate si alte organizatii ce sprijina turismul. Ghidul va fi publicat, deocamdata, in limbile romana, engleza, olandeza, franceza si poloneza, lista fiind deschisa. Volumul in limba engleza, a carui realizare a durat 18 luni, va fi editat in 20.000 de exemplare si distribuit prin reteaua National Geographic in SUA si in Marea Britanie. El va fi disponibil, ulterior, si prin intermediul canalelor online precum amazon.com. Pretul acestuia este de 22,95 dolari.

„National Geographic Traveler Guide" este cea mai citita revista internationala de calatorie, infiintata in 1984 si publicata in sapte limbi, care imbina povestile cu fotografii ce introduc cititorul in atmosfera locurilor.