Micutul print Hisahito, primul mostenitor de sex masculin nascut in sanul familiei imperiale de peste 40 de ani, si-a sarbatorit joi prima aniversare, in centrul unei mari atentii mediatice.

Purtat in brate de mama sa, printul a parut uimit sa descopere padurea de camere de luat vederi care il astepta la sosirea sa la Palatul imperial, unde a fost prezentat bunicilor, Imparatul Akihito si sotia sa, Imparateasa Michiko.


In urma cu un an, nasterea fiului printului Akishino si al sotiei sale Kiko a fost primita cu bucurie de cea mai veche monarhie din lume, care nu mai avea nici un mostenitor de sex masculin nascut dupa 1965.
Cu aceasta ocazie, Palatul a dezvaluit ca baietelul cantareste 9,285 kilograme, masoara 75 de centimetri inaltime si adora cartile cu poze. El poate deja sa mearga cu ajutorul cuiva.


In septembrie 2006, nasterea lui Hisahito a contribuit la scaderea presiunilor ce o vizau pe printesa Masako, sotia printului mostenitor Naruhito.
Masako, care nu are decat o fiica, acum in varsta de 5 ani, Aiko, isi revine cu greu dupa o lunga depresie provocata de presiunile la care a fost supusa pentru a aduce pe lume un mostenitor de sex masculin. (Rompres)