PUNCTUL PE EI
Cornel Dinu scoate castanele dinamoviste din foc. Dupa anuntarea titularizarii lui Zenga ca dresor in groapa, investitorii electori si-au continuat atipeala.

Doar insomniacul Procuror si neuronul administrativ al lui Bo
PUNCTUL PE EI
Cornel Dinu scoate castanele dinamoviste din foc. Dupa anuntarea titularizarii lui Zenga ca dresor in groapa, investitorii electori si-au continuat atipeala.

Doar insomniacul Procuror si neuronul administrativ al lui Borcea au ramas in slujba de veghe. Repararea imaginii sifonate a cainilor avea nevoie de putina cenusa in capul Shakirei, dar si de bisturiul unui cosmetician priceput.

Borcea si-a rusinat public imaginea pentru eroarea de a fi fost propagandistul iluziilor desarte. Pe de alta parte, Procurorul alerga vorbele prin studioul emisiunii lui Horia Ivanovici, folosindu-si intreaga-i abilitate pentru a convinge audienta ca aducerea lui Zenga la Dinamo reprezinta o solutie cautata si nu una fortata de conjunctura.

Dar Cornel Dinu nu poate fi convingator atunci cand el insusi nu crede in ceea ce spune. A lipit fara succes pe ecran cliseele prafuite cu sfetnicul bun, cu luminita Walter care a risipit umbrele unei nopti apasate de ganduri grele. Discursul de serviciu l-a obosit insa pe Cornel Dinu si, la un moment dat, acesta a esuat in sinceritate: "Zenga a fost un portar de super-clasa. Un om care a luat ghete in cap, accepta cu usurinta pericolul".

Sunt convins ca Walter Zenga a acceptat cu usurinta "pericolul" si tocmai de aceea nu cad in capcana celor care incearca sa acrediteze ideea ca ar fi fost nevoie de multa putere de convingere pentru a-l determina pe italian sa vina la Dinamo.

Zvonul sacrificarii lui Hagi de catre Gigi Becali a functionat pe post de clopotel pentru reflexele pavloviene ale lui Walter Zenga. El a amusinat asiduu pe langa abatorul stelist. Fara rost insa. Gigi si Gica au mai stat o mana. Omul caruia Gino Iorgulescu i-a oferit orfelinat profesional a fost nevoit sa-si puna pofta-n cui.

Nici taierea de la Dinamo nu lasa sa se intrevada aparitia ciolanului pentru excursionistul nostru. Tocmai de aceea, el s-a repatriat atunci cand fleica era oferita insistent lui Razvan Lucescu si Ioan Andone, lui Ovidiu Sabau si Ladislau Bölöni. Dar titularii intentiilor dinamoviste au refuzat categoric aventura. Stiau ca moara din groapa macina fara mila cariere de antrenor.

Astfel a devenit Zenga ultima solutie si nicidecum lumanarica aprinsa de vreun sfetnic noptii, bun si intelept. Si cum acceptarea nu era contrabalansata de vreo alta solutie, Walter a raspuns fara ezitare prezent. Nu stiu cat de bun antrenor va fi Zenga la Dinamo. Nici nu cred ca este foarte importanta competenta sa profesionala. Mondenul Zenga va fi platit in groapa atata vreme cat isi va asculta sefii la fel cum o asculta pe Raluca.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.