Mister. Aventurierul american survola Nevada, in incercarea de a gasi o pista de aterizare pentru stabilirea unui nou record mondial de viteza in aviatie Steve Fosset, americanul care a doborat recorduri la zborul individual cu avionul si balonul, a
Mister. Aventurierul american survola Nevada, in incercarea de a gasi o pista de aterizare pentru stabilirea unui nou record mondial de viteza in aviatie Steve Fosset, americanul care a doborat recorduri la zborul individual cu avionul si balonul, a disparut luni seara deasupra desertului Nevada. Purtatorul de cuvant al lui Fossett, Stuart Radnofsky, a declarat ca aventurierul se deplasa spre un centru pentru pasionatii de avioane de agrement, Flying M. Ranch, situat la 129 de kilometri sud de orasul Reno, proprietate a magnatului Barron Hilton. Potrivit Administratiei Aviatiei Federale (FAA), Fossett nu a prezentat un plan de zbor, nu a mentinut contactul cu turnul de control si nici nu a semnalat situatii periculoase. "Steve e ca o stanca" Cu toate ca 13 avioane sunt implicate in operatiunile de cautare a miliardarului american, vantul puternic ar putea determina autoritatile sa anuleze operatiunile timp de o zi. Omul de afaceri britanic Richard Branson, patronul grupului Virgin, care a zburat cu Fossett de mai multe ori, a declarat ca acesta cauta locatii optime pentru stabilirea unui nou record mondial. Branson este convins ca temerarul pilot nu a patit nimic. "Steve este ca o stanca. Sunt absolut convins ca va fi gasit. Probabil a aterizat fortat pe undeva si asteapta sa fie salvat", a afirmat el. Fossett este celebru pentru stabilirea a 116 recorduri mondiale in cinci sporturi diferite, dintre care 76 inca nu au putut fi depasite. Cele mai spectaculoase au fost recordurile obtinute la zborul individual cu balonul si cel al zborului neintrerupt in jurul lumii, in 67 de ore cu un avion cu un singur motor.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.