Primarul municipiului Constanta, Radu Mazare, a anuntat, joi, intr-o conferinta de presa organizata la Constanta, ca a cerut recuzarea procurorului DNA care il ancheteaza in dosarul retrocedarilor ilegale si ca va depune plangere penala impotriva ace
Primarul municipiului Constanta, Radu Mazare, a anuntat, joi, intr-o conferinta de presa organizata la Constanta, ca a cerut recuzarea procurorului DNA care il ancheteaza in dosarul retrocedarilor ilegale si ca va depune plangere penala impotriva acestuia pentru cercetare abuziva, transmite Mediafax.

Mazare sustine ca procurorul Gheorghe Onea s-a folosit in acest dosar de un raport de constatare realizat de un expert tehnic judiciar care la data intocmirii documentului era suspendat din aceasta calitate de catre Ministerul Justitiei.

"Acuzarea mea se bazeaza pe acest raport de constatare semnat de Catalin Cucoara, fost director adjunct la Oficiul de Cadastru Constanta, expert tehnic tehnic judiciar angajat la DNA ca si specialist. Desi domnul procuror ar fi trebuit sa comande o expertiza, cum s-a facut si in cazul dosarului Flota, l-a folosit pe acest specialist. El a calculat ca am realizat un prejudiciu de 100 de milioane de euro pentru ca am subevaluat terenuri in momentul cand le-am retrocedat si ca am vandut terenul de sub Cazinoul din Mamaia, sub care era plaja, iar domnul specialist crede ca plaja respectiva valoreaza 30 de milioane de euro", a declarat Radu Mazare.

El mai sustine ca fostul director adjunct al Oficiului de Cadastru a avut numeroase nereguli si in activitatea de conducere la institutia constanteana, lucru relevat de un raport al Ministerului de Interne, care a evaluat activitatea lui Catalin Cucoara anul trecut. Intre timp, el a fost angajat de DNA ca expert tehnic judiciar, dar in luna martie a acestui an a fost suspendat din aceasta calitate, pe o perioada de un an, si a nu a contestat decizia.

"In mod normal si corect procurorul ar fi trebuit sa numeasca un expert obiectiv din Corpul Expertilor. Nu a facut asa, a numit un angajat din subordinea lui care avea dreptul sa faca expertize. Dar omul nu poate emite valori pentru ca fusese suspendat din calitatea asta. E ca si cand un popa raspopit duce mortul la groapa sau ca si cand eu angajez un sofer la Primarie cu permisul suspendat", a mai afirmat Radu Mazare.

Primarul Constantei a mai spus ca din aceste motive a cerut recuzarea procurorului Gheorghe Onea si ca va depune si plangere penala impotriva sa.

Primarul Constantei Radu Mazare si alti 11 angajati ai Primariei constantene sunt acuzati de procurorii anticoruptie ca ar fi refuzat sa retrocedeze unele imobile revendicate pe cale judecatoreasca, precum si ca ar fi facut schimburi de terenuri in defavoarea municipalitatii si ar fi atribuit contracte fara licitatii.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.