Seful SRI a participat ieri la lucrarile Comisiei senatoriale de aparare care a luat in discutie proiectul de lege initiat de PNL privind organizarea si functionarea Serviciului. In privinta interceptarilor ilegale, Maior a precizat ca, pana acum, ni
Seful SRI a participat ieri la lucrarile Comisiei senatoriale de aparare care a luat in discutie proiectul de lege initiat de PNL privind organizarea si functionarea Serviciului. In privinta interceptarilor ilegale, Maior a precizat ca, pana acum, nici un politician nu a facut obiectul unui santaj, desi primele cazuri de ascultari ilegale dateaza din 1995. Directorul SRI s-a aratat dispus sa prezinte un raport detaliat pe aceasta tema Comisiei parlamentare de control. In privinta proiectului de lege discutat, Maior s-a pronuntat impotriva infiintarii Autoritatii Nationale de Interceptare. "Nu intelegem aspectele legate de limitarea capacitatii SRI de a-si realiza misiunea fundamentala de a oferi cunoastere si analiza pentru statul roman", a declarat Maior nemultumit de perspectiva ca Serviciul sa piarda dreptul de a opera interceptari ale convorbirilor telefonice, fapt ce ar impieta asupra eficientei SRI. In plus, Maior a argumentat ca Autoritatea, asa cum este gandita in lege, ar aduce atingeri drepturilor omului. Conform unor surse din comisie, punctul sau de vedere a fost insusit de majoritatea senatorilor, ingrijorati ca Autoritatea s-ar putea sustrage controlului parlamentar. (A.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.